Zenica

OŠ „Aleksa Šantić“ – Nedjelja solidarnosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OŠ „Aleksa Šantić“  – Nedjelja solidarnosti – OŠ „Aleksa Šantić“ Perin Han se odazvala na poziv Crvenog križa Grad Zenice da učestvuje u akciji solidarnosti pod nazivom „Nedjelja solidarnosti 24.10. -31.10.2016“.

U akciji su učestvovali nastavnici i učenici svih razreda OŠ „Aleksa Šantić“ sakupljajući prehrambene, higijenske, odjevne i školske artikle kao i novčane priloge.
Akciju su vodili učenici članovi Vijeća učenika naše škole. Tokom sedmice veliki broj učenika se odazvao gdje je na kraju kompletirano 15 paketa različitog sadržaja. Paketi su podijeljeni socijalno ugroženim porodicama naših učenika kao i za jednog djeda koji sam živi blizu škole.

Akcija je organizirana i u područnoj školi Dolača gdje su učenici sa učiteljicama kompletirali 7 paketa i podijelili ih ugroženim porodicama u kampu Putovići. Takođe su i novčani iznos, koji su sakupili, uplatili u đačku kuhinju za novembar i decembar za 3 učenika područne škole.

Ova akcija je doprinijela razvijanju solidarnosti i humanosti kod učenika. Učenici su bili jako sretni što su mogli pomoći svojim drugarima a ove i slične akcije planiramo i u budućnosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno