Zločini

Oružana pljačka u Konzumu na Bulevaru, razbojnika spriječila prodavačica

Foto: ilustracija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Oružana pljačka u Konzumu na Bulevaru, razbojnika spriječila prodavačica – Nešto iza 21 sat u četvrtak uvečer na Bulevaru Kulina bana u Zenici, u prodavnici Konzum izvršena je oružana pljačka i razbojništvo, saznaje Zenicablog. Nepoznati napadač, koji prema prvim podacima nije bio maskiran, te su nadzorne kamere u objektu mogle snimiti njegov lik, prišao je prodavačici nakon što se posljednji kupac udaljio s kase.

potom je, saznajemo, ispod džempera izvukao pištolj uperio ga u prodavačicu i tražio novac. ona mu je rekla da u kasi nema novca, da bi je on potom odgurnuo i pokušao nasilno otvoriti kasu. Prema podacima dostupnim našem portalu, hrabra prodavačica je djelovala instiktivno, te je i pored izuzetne opasnosti pokušala spriječiti pljačkaša, uspjevši čak  da mu pokida džep sa džempera, te ga onemogući u daljem traganju za novcem.

Potom je glasno pozvala u pomoć kolege koji su bili u drugom dijelu objekta, ali se napadač brzo udaljio bježeći iza zgrade, u pravcu suprotnom od Bulevara, prema ulici Aska Borića. Nezvanično saznajemo da policija raspolaže opisom razbojnika, koji na sreću nije uspio upotrijebiti pištolj. Iznos odnesenog novca sigurno će ostati nepoznanica do daljnjeg, zbog interesa istrage i potrage za razbojnikom.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno