Nogomet

Orphan’s Cup u Etno selu Stanišići – učesnik i Dom porodica Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Orphan’s Cup u Etno selu Stanišići – „Orphan’s Cup“ će okupiti dječake i djevojčice iz 5 domova za djecu bez roditeljskog staranja u Bosni i Hercegovini, KJU Dom za djecu Bjelave – Sarajevo, Dom porodica Zenica, Dječji dom „Egipatsko selo“ – Mostar, Dom za djecu Tuzla, Dom „Rada Vranješević“ – Banjaluka.

Na ovom događaju će učestvovati još Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma „Otaharin“ – Bijeljina, Akademija „Atletico 1919“ – Orašje i ŽFK Radnik Bumerang – Bijeljina.

Cilj je da svi učesnici uživaju u igri jer fudbal je otvoren za sve, bez obzira na pol, starost, sposobnost, nacionalnu, vjersku ili rasnu pripadnost i svi učesnici moraju poštovati pravila igre, njihove kolege, protivnike i gledaoce.

„Orphan’s Cup“ se bazira na edukaciji, druženju, upoznavanju i prevazilaženju predrasuda.

Dvodnevni projekat realizuju Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i BAAP-BiH (Balkan Alpe Adria Project), glavni lokalni partner Projekta „Football Zajedno“ uz podršku Ambasade Austrije u Bosni i Hercegovini.

2001. godine na redovnoj konferenciji održanoj u Pragu UEFA je predstavila novi program razvoja, popularizacije i omasovljavanja fudbala/nogometa. GrassRoots (korijeni trave) program evropske kuće fudbala zvanično je počeo da se primjenjuje od 2004. godine.

GrassRoots program obuhvata svaki segment fudbalske/nogometne igre osim profesionalnog i vrhunskog fudbala/nogometa, što znači da svojim djelovanjem ovaj program danas pokriva više od 90 odsto svih aktivnosti u fudbalu/nogometu.

Osnovna filozofija je da fudbal/nogomet mora biti otvoren za sve, bez obzira na pol, uzrast, sposobnost, nacionalnu, vjersku i rasnu pripadnost, kao i da svi učesnici moraju poštovati pravila igre, svoje saigrače, protivnike, gledaoce. Cilj je da svi učesnici osjete zadovoljstvo u igri, spoznaju zbog čega je fudbal/nogomet tako fascinantna, divna i neponovljiva igra.

nfsbih.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno