Zenica

Organizovanje Međunarodnog festivala kulture Naš Most

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sa zadovoljstvom obavještavamo javnost da će se od 02.do 04. juna 2023. godine održati prvi Međunarodni festival kulture Naš Most u našem gradu.

Festival je posvećen slavljenju raznolikosti i promovisanju kulturne razmjene među različitim zajednicama.

Naš Most je jedinstvena prilika za umjetnike, izvođače, umjetničke grupe i kulturne organizacije da se okupe na jednom mjestu i pokažu bogatstvo svoje kulture.

Festival će ove godine ponuditi raznolik program koji obuhvata muziku, likovnu umjetnost, književnost i kulturne radionice.

Na festivalu će se predstaviti umjetnici iz Republike Hrvatske, tačnije iz Splita, članovi pjesničko – književne i slikarske unije “Vlaho Bukovac”, te slikari, kreativci, pjesnici i pisci iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine.

Posjetioci će imati priliku da uživaju u šarolikom repertoaru nastupa i da dožive autentičnu kulturu iz prve ruke.

Osim izvanrednih umjetničkih performansa, festival će biti obogaćen i gastronomskim ponudama iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Međunarodni festival kulture Naš Most predstavlja jedinstvenu priliku za naš grad da pokaže svoju gostoljubivost, otvorenost i razumijevanje prema drugim kulturama.

Vjerujemo da će festival ojačati veze među ljudima, promovisati interkulturalni dijalog i podstaknuti prihvatanje različitosti.

Pozivamo sve građane da se pridruže ovom izuzetnom kulturnom događaju i da podrže našu misiju povezivanja ljudi kroz umjetnost i kulturu.

Programom Festivala biti će obuhvaćene manifestacije kreativnog bazara, pod nazivom “Može bazar”, zatim susreti likovnih umjetnika na likovnoj koloniji, poetske i književne večeri te nastupi muzičkih grupa i pojedinaca.

Detaljnije informacije o programu i rasporedu događanja biće objavljene uskoro na Facebook stranici (Naš most Zenica).

Hvala vam na podršci i radujemo se vašem prisustvu na Međunarodnom festivalu kulture “Naš Most”.

UG “Naš most” Zenica – Organizacioni odbor Međunarodnog festivala kulture Naš Most



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno