Info

Organizovana Interaktivna radionica za pripremu Lokalnog plana privlačenja i zadržavanja talenata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu odobrenog projekta „TalentMagnet“ (Improved Institutional Capacities and New Multilevel Governance for Talent Attraction and Retention in the Danube Region) – “Poboljšani institucionalni kapaciteti i novo upravljanje na višem nivou za privlačenje i zadržavanje talenata u Dunavskom području” iz Interreg Dunavskog Transnacionalnog Programa 2014-2020 (DTP), u Zenici je 06.10.2021. godine održana Interaktivna radionica sa ciljnim skupinama u projektu.  Vodeći partner u ovom projektu je Naučno – istraživački centar Bistra Ptuj iz Slovenije. U projekat je uključeno ukupno 18 partnera iz 12 zemalja, a jedan od partnera je i Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona.

U svrhu realizacije aktivnosti iz radnog paketa T1 (Methodology and Planning) projekta Talentmagnet, organizovana je Interaktivna radionica sa ciljem pripreme lokalnog plana privlačenja i zadržavanja mladih talenata. Učesnici radionice su bili predstavnici opština sa područja Zeničko-dobojskog kantona, razvojnih agencija, nevladinog sektora, srednjih škola i Univerziteta. Učesnici su tokom radionice, razmjenom ideja, komentarima i razmatranjima, te primjerima dobre prakse, dali svoj doprinos pripremi Lokalnog plana privlačenja i zadržavanja talenata.

Projekat „TalentMagnet“ ima za cilj jačanje institucionalnih kapaciteta i uspostavljanje novih nivoa upravljanja u dunavskom području, radi rješavanja problema emigracija talentovanih mladih ljudi, te je usmjeren na rješavanje glavnih društvenih izazova (demografskih i tržišta rada), uzrokovanim iseljavanjem visokoobrazovanih mladih osoba prvenstveno iz manjih sredina (odliv mozgova).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno