Zenica

Organizacija RVI Zenica: sredstva koja smo dobili od Gradske uprave doniramo Nedžadu Muharemoviću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Organizacija RVI Zenica: sredstva koja smo dobili od Gradske uprave doniramo Nedžadu Muharemoviću – Predsjedništvo Gradske organizacije RVI Zenica je na sjednici Predsjedništva donijelo odluku da sredstva koja su dobili od Gradske uprave, aplicirana po projektu službe za BIZ-u, a odnose se na tradicionalno godišnje sportsko- rekreativno druženje, i posjetu RVI i članova njihovih porodica M.C Potočari Srebrenica doniraju za pomoć u riješavanju stambenog pitanja 90% RVI Muharemović Nedžadu koji je nakon 14 godina zbog administrativnih propusta izgubio vlastiti stan koji je kupio vlastitim sredstvima i nalazi se pred prinudnom deložacijom.

Predsjedništvo razumije tešku ekonomsku situaciju u državi i težak položaj većine bivših boraca pa se odlučilo na ovaj human potez smatrajući da su u ovom momentu raspoloživa sredstva daleko potrebnija i prioritetnija za stambeno riješavanje 90% RVI nego za druženje i takmičenje, mada su i to jedni od najefikasnijih oblika rehabilitacije i resocijalizacije branilaca sa ratnim ranama i traumama.

– Nadamo se da će ovaj naš potez dati željene efekte i pomoći Muharemoviću, jer to nam je i krajni cilj, a također potaknuti i druge da se nađu pri ruci u datom momentu onima kojima je pomoć drugog potrebna u svakodnevnom životu, pojasnio je do predsjednik Gradske organizacije RVI Zenica Almir Čamdžić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno