Info

Orašasti plodovi produžavaju život

Orašasti plodovi produžavaju život
Orašasti plodovi produžavaju život
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Orašasti plodovi produžavaju život- Naučnici tvrde da žene sa visokim rizikom od srčanih oboljenja koje, recimo, uzimaju kašiku putera od kikirikija pet ili više dana nedeljno, mogu da smanje rizik od srčanog udara za 50 odsto.

Šaka orašastih plodova najmanje pet dana nedeljno može da vam produži život, zaključili su istraživači sa Harvard univerziteta. Studija je pokazala da je takva navika po efektima jednaka četvorosatnom trčanju u toku nedelje.

Naučnici tvrde da žene sa visokim rizikom od srčanih oboljenja koje, recimo, uzimaju kašiku putera od kikirikija pet ili više dana nedeljno, mogu da smanje rizik od srčanog udara za 50 odsto.

Mnoge, međutim, izbegavaju orašaste plodove jer misle da će se ugojiti, ali zaključak ovih istraživača je da je taj strah neosnovan. Orasi, pistaći, kikiriki i bademi jesu kalorični, ali kako vas duže drže sitim, manje ćete jesti i metabolizam će vam se ubrzati.

6yka.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno