Sudske klupe

Optužen za pokušaj ubistva – Komšiju onesvijestio šakom pa izudarao lopatom po glavi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protiv Mehmeda Nađaka, zvanog Meša, iz Zenice potvrđena je optužnica koja ga tereti da je u zeničkom mjestu Kovanići šakom onesvijestio N.S., a potom ga izudarao lopatom po glavi.  Optužnicu, koja ga tereti za pokušaj ubistva, protiv njega je podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, a potvrdio Kantonalni sud u Zenici. Kako se navodi, Nađak je napad izveo 17. septembra, oko 11.45, u Kovanićima, za vrijeme asfaltiranja puta.

“Nakon verbalnog sukoba s radnicima i komšijama, fizički je napao N.S., tako što mu je prišao s leđa, dok je ovaj stajao naslonjen na lopatu koju je držao u rukama te ga iznenada, bez ikakvog povoda, razloga i upozorenja, snažno udario zatvorenom šakom u potiljak i desno uho”, navodi se u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”. Kako se dodaje, od tog udarca je N.S. izgubio svijest i pao na tlo, a iz ruku mu je ispala lopata.

“Nju je Nađak uzeo u ruke te je njome, u namjeri da ubije N.S., a dok je ovaj ležao na tlu bez svijesti, nekoliko puta udario N.S. u potiljak”, ističe se u optužnici protiv Nađaka, koji je inače neosuđivan. Premlaćenom muškarcu, dodaje se, nanio je tešku povredu u vidu linijskog preloma zatiljne kosti bez pomaka sa razderno-nagnječnom ranom glave zatiljno, a što je dovelo do diskretnog krvarenja ispod meke moždane ovojnice čeono, obostrano, te do otoka mozga.

“Kada je od siline udaraca pukla drvena drška na lopati, imao je namjeru da ga nastavi udarati, u čemu ga je spriječio M.DŽ., na način da je prišao i odgurnuo Nađaka od N.S.”, naglašava se u optužnici. Mediji su, podsjetimo, ranije pisali da ovaj napad najvjerovatnije ima političku pozadinu, s obzirom na to da je osumnjičeni napadač, navodno, dugogodišnji simpatizer jedne stranke, dok je premlaćeni muškarac predsjednik mjesne zajednice Kovanići.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno