Rukomet

Optimizam u RK Čelik pred kantonalni derbi sa Žepčem – subota, Arena u Zenici u 18 sati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Optimizam u RK Čelik pred kantonalni derbi sa Žepčem – subota, Arena u Zenici u 18 sati – Uokviru 12. kola Prve lige FBiH u rukometu, grupa Sjever, ove subote u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, igra se kantonalni derbi između RK Čelik i RK Žepče.

Utakmica je na rasporedu u subotu u 18 sati na centralnom terenu zeničke Arene. Sudije u ovom derbiju su Mulabdić i Murtezović, a nadzornik je Štitkovac.

Rukometaši Čelika su u prošlom kolu bili bolji od Rudara u Banovićima sa 42:28, te su se vratili u  pobjednički ritam nakon onog domaćeg poraza u derbiju protiv Krivaje iz Zavidovića (27:28).

Ako žele zadržati ovaj ritam i prvi dio prvenstva završiti u vrhu tabele, onda moraju i u narednom kolu upisati pobjedu protiv solidne ekipe Žepča.

U izjavi za RTV Zenicu trener RK Čelik, Seldin Rizvanović je izjavio:

-Kod mene važi jedna deviza: kad god smo podcijenili protivnika, izgubili smo meč. To se u narednoj utakmici ne smije dogoditi. Žepče je solidna ekipa sa nekoliko dobrih pojedinaca. Mi smo favoriti u svakom slučaju. Bolja smo ekipa što je realno i moramo pobjediti – izjavio je Rizvanović.

Za ovaj derbi susret ekipa trenera Seldina Rizvanovića sprema se intezivno u zeničkoj Areni. Svi igrači će biti na raspolaganju za subotnju utakmicu.

Rukometaši Žepča su u prošlom 11.kolu pobjedili kod kuće ekipu Krajine sa 34:31 i nalaze se u sredini tabele sa 15 bodova.

Da ponovimo, utakmica RK Čelik – RK Žepče na rasporedu je u subotu 08.12. gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici sa početkom u 18 sati.

Parovi 12.kola Prve lige FBiH, grupa Sjever:

  1. RK KRAJINA – ŠR ČELIK JUNIOR
  2. RK ČELIK – RK ŽEPČE
  3. RK BOSNA T – ORK RUDAR
  4. RK KAKANJ – RK KRIVAJA
  5. RK LUKAVAC – RK SLOBODA SOLANA
  6. RK BOSNA Centrotrans 2 – RK SANA 7

(Slobodna je ekipa RK GRADAČAC)

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno