Info

Oproštajno-nastupna posjeta načelnika Štaba EUFOR u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Oproštajno-nastupna posjeta načelnika Štaba EUFOR u BiH – Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić primio je danas u oproštajnu posjetu odlazećeg načelnika Štaba EUFOR-a u BiH brigadnog generala Jozsefa Szpisjaka, i istovremeno u nastupnu posjetu novog načelnika Štaba brigadnog generala Gabora Horvatha.

Tokom današnje posjete, direktor Vilić je informisao goste o značajnijim aktivnostima Direkcije koje su realizovane u proteklom periodu. Direktor Vilić se ovom prilikom zahvalio na podršci koju je EUFOR u BiH kontinuirano pružao Direkciji, tokom sprovođenja aktivnosti u okviru njene zakonske nadležnosti. Takođe je podsjetio na nesebičnu pomoć koju su pripadnici EUFOR-a pružili građanima Bosne i Hercegovine tokom prirodnih katastrofa koje su zadesile BiH.

Sagovornici su razgovarali i o dosadašnjoj saradnji i zajedničkim aktivnostima Direkcije i EUFOR-a u BiH.

Odlazeći načelnik Štaba EUFOR-a u BiH, brigadni general Szpisjak se zahvalio direktoru Viliću na izuzetno profesionalnoj saradnji tokom realizacije zajedničkih projekata i aktivnosti. Brigadni general Horvat je izrazio spremnost i opredjeljenje da se saradnja između Direkcije i Štaba EUFOR-a u BiH nastavi i unaprijedi u narednom periodu.

Direktor Vilić je odlazećem načelniku štaba Spizjaku zahvalio na saradnji i poželio uspješan nastavak profesionalne karijere, a novoimenovanom dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i uspješan profesionalni angažman na čelu Štaba EUFOR-a u BiH.

DKPT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno