Ljudi

Oproštaj od Ekrema Džafića

Oproštaj od Ekrema Džafića
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Oproštaj od Ekrema Džafića – Povodom smrti Ekrema (Salke) Džafića (60), dugogodišnjeg aktiviste Socijaldemokratske partije BiH Zenica, u velikoj sali Gradskog vijeća Zenica održan je komemorativni skup na kojem su o njegovom životu i radu, biranim riječima govorili Slavica Hrnkaš i Sretko Radišić.

– Ekrem Džafić je bio radnik Željezare, rano je otišao u penziju zbog zdravstvenih problema, ali je nastavio rad kao društveno-politički aktivista. Naš drug Ekrem, rano je prihvatio ideju socijaldemokratije i ostao joj vjeran do kraja života, ukazao je Sretko Radišić.

Komemorativnom skupu su, pored članova porodice, rodbine i prijatelja Ekrema Džafića, prisustvovali predstavnici SDP BiH i drugih političkih stranaka,  Gradske uprave i Vijeća, boračkih udruženja i organizacija, kao i brojni građani.

Dženaza namaz i ukop Ekrema Džafića obavljeni su popodne na mezarju u naselju Tetovo. (Š.B: RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno