Sudske klupe

Oprez – za dobro vašeg novčanika i vozačke dozvole! I to ne samo na Kružnom toku kod RK Bosna…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova jučer je našem portalu potvrđena nezvanična informacija, koja proteklih dva-tri dana kruži raznim viber-grupama za votače, ali i društvenim mrežama. Policija je počela aktivnije koristiti snimke video nadzora na kružnom toku sa fotografije, onom na raskrsnici ulica Talića brdo i londža, kor Robne kuće “Bosna”.

Kamere za nadzor dešavanja i saobraćaja odavno funkcioniraju na ovom lokalitetu, ali policija je tek protekle sedmice intenzivnije počela opominjati mnogobrojne vozače koji su zaustavljali, pa i parkirali na ovoj lokaciji. Prema Zakonu o bezbjednosti saobraćaja BILO KAKVO ZAUSTAVLJANJE u kružnom toku NIJE dozvoljeno, pa se čak i kratkotrajnom pauzom čini prekršaj, koji postaje ozbiljniji ako putnik ili još gore, vozač napuste vozilo na kružnom toku.

Nakon nekoliko dana opominjanja od strane dežurnih patrola, počelo je “snimanje” prekršilaca, tako da na adrese vlasnika vozila počinju pristizati novčane kazne. Iako se u javnosti navodi još nekoliko lokacija, za sada policija kazne piše samo na ovoj lokaciji, koja je uistinu i bila najproblematičnija, jer je znatan broj vozača znao “skoknuti” do obližnje apoteke, slastičarne, pa i kafića, ostavljajući “ljubimca” u vanjskom krugu, a nekad čak i na prilazu samoj fontani. Podsjećamo, i ostale raskrsnice su pokrivene video-nadzorom, ali za sada nema potvrde da će uiskoro policija biti još ažurnija.

Ono što znatan dio vozača u Zenici već zna, jeste da su na svim ulazima u Grad, iz pravca Žepča (Blatuša), Viteza (Travnička) i Sarajeva (Radakovo) instalirane kamere koje snimaju registarske oznake vozila i upoređuju ih sa bazom podataka o neregistrovanim, pa i ukradenim vozilima. Ukoliko se pojavi “crveni alarm”, patrole na terenu dobijaju upute u kojem pravcu je krenulo vozilo, a za lakšu potragu služe kamere na ostalim raskrsnicama i kružnim tokovima.

Na kraju, ali ne i najmanje bitno – vozači koji autoputem A1 dolaze iz pravca Sarajeva ka Zenici, već odavno znaju da u tunelu “1. Mart”(nekad i u pravcu kretanaj Zenica-Sarajevo) nerijetko stoji policijski radar (ograničenje 100 km/h). Ono što mnogo manje vozača zna jeste da je policija skoro pa redovna, svake sedmice dan-dva mobilni radar se nalazi i uz A1 Sarajkevo-Zenica, kod “Kamenog dvorca”, između isključne i uključne trake za Ćatiće (iz pravca Sarajeva). Vrlo bitna napomena, na tom dijelu autoputa ograničenje je samo 80 km/h, tako da vozači koji ne poštuju tu mjeru veoma lako “ostaju bez vozačke dozvole”.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno