Info

Oprez: salmonela u proizvodu Ledo

Kroz redovite aktivnosti praćenja potencijalnih rizika porijeklom iz hrane, Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je došla do saznanja da se, zbog utvrđenog prisustva bakterije Salmonella spp., s tržišta Republike Hrvatske povlači proizvod “Ledo Pileće meso usitnjeno”, 100 posto piletina, u pakiranju od 500 g (zamrznuti proizvod) s datumom zamrzavanja 10. jula ove godine i oznakom najbolje upotrijebiti do 9. jula 2016.godine, saopćeno je iz te agencije.

U cilju zaštite zdravlja i interesa potrošača, Agencija je, kako se navodi, poduzela mjere predostrožnosti, te je od poduzeća Ledo d.o.o. Čitluk koje je uvoznik Ledo proizvoda za tržište Bosne i Hercegovine tražila hitnu dostavu podataka o eventualnom uvozu i distribuciji navedenog proizvoda na tržište Bosne i Hercegovine.

U informaciji koju je “Ledo” d.o.o. Čitluk danas dostavio Agenciji navodi se da “Ledo Pileće meso usitnjeno”, 100 posto piletina, u pakiranju od 500g (zamrznuti proizvod) s datumom zamrzavanja 10. jula ove godine i oznakom najbolje upotrijebiti do: 09. jula 2016. nije uvezeno niti distribuirano na tržište Bosne i Hercegovine te da se ne nalazi u asortimanu ovog poduzeća.

Agencija za sigurnost hrane BiH, kao autoritet za sigurnost i kvalitetu hrane, primjenu međunarodnih konvencija i međunarodnih sporazuma iz područja sigurnosti hrane i hrane za životinje obvezujućih za Bosnu i Hercegovinu u kontinuitetu prati potencijalne rizike porijeklom iz hrane, kako u BiH, tako i u zemljama okruženja i šire, te u suradnji sa nadležnim domaćim i međunarodnim institucijama poduzima odgovarajuće mjere u cilju zaštite zdravlja i interesa potrošača, stoji u saopćenju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi