Info

Oprez: Iz banke u BiH upozoravaju građane na prevaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Oprez: Iz banke u BiH upozoravaju građane na prevaru – Djelatnici UniCredit banke Bosne i Hercegovine upozoravaju na novu opasnu prevaru koja se širi elektronskom poštom.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

„Ovim putem Vas želimo informirati o potrebi poduzimanja opreza u slučaju primitka potencijalne sumnjive e-mail poruke (sa navodne e-mail [email protected]) sa sadržajem: “Obavještenje o prilivu iz inostranstva” u kojoj se korisnike obavještava o navodnom priljevu iz inozemstva, a u privitku se nalazi datoteka sumnjivog sadržaja.

Ovu e-mail poruku nije poslala Banka. Radi se o pokušaju prijevare klijenta (phishing mail) na način da klijent klikom na prilog e-maila preuzme datotekesumnjivog sadržaja.

Ovim putem Vas pozivamo da na ovakve e-mail poruke ne odgovarate, ne pristupate link-ovima koji se nalaze unutar poruke i ne otvarate eventualne privitke uz takve e-mail poruke“, naveli su iz UniCredit banke Bosne i Hercegovine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno