Zločini

Opljačkane prostorije dopisništva Oslobođenja u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nepoznati provalnik ili više njih izvršili su tokom vikenda provalu u prostorije dopisništva Oslobođenja u Zenici te su tom prilikom otuđili važna tehnička sredstva za funkcioniranje marketinške i novinarske službe tog dnevnog lista – potvrdio je za Fenu novinar Mirza Dajić.

– Po onom što smo do sada ustanovili, a u prisustvu policije koja je izvršila i uviđaj, ukreden nam je laptop koji je koristio za fiskalnu kasu i memorijske kartice na kojima se nalazila arhivska građa našeg fotoreportera Muhameda Tunovića. Lopovi su nam čak odnijeli i određene fotografije koje su izrađene te koje su se nalazile u kutijama – kaže Dajić.

Navodi kako se ne radi o opremi velike finansijske vrijednosti, ali je za njih važna zbog prirode posla. Pogotovo što su ostali bez vrijedne arhivske foto-građe.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno