Zločini

Opljačkana nova džamija “Safija” na Bristu, odneseni novac i predmeti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Opljačkana nova džamija “Safija” na Bristu, odneseni novac i predmeti – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, fizičkim napadom i naročito drskim ponašanjem, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

U ulici ZAVNOBiH-a, izvršena je teška krađa u džamiju, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

U mjestu Radinovići, iz kuće, vlasništvo O.E., izvršena je krađa određene količine novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Tešanj

Policijskoj stanici Tešanj je prijavljeno da je u mjestu Jelah, u trgovačkoj radnji “Konzum”, od strane radnica u krađi zatečena R.S. iz Doboj Juga. Policijski službenici su kod iste pronašli određenu količinu otuđene kozmetike, te su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 11 saobraćajna nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno