Nogomet

Operacija ČEntar – prva pobjeda!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu (21.08.2021.godine) odigrano je II kolo Druge lige FBiH – grupa “Centar” u kojem je naša ekipa gostovala kod ekipe NK Krivaja Zavidovići. Izabranici Skočibušića su upisali prvu pobjedu rezultatom 0:3. Crno-crveni su od samog početka krenuli silovito naprijed i imali apsolutno dominaciju na terenu. Nizale su se prilike, a prvi gol viđen je već u 17-oj minuti. Strijelac gola bio je Sulejman Salkić. Desetak minuta kasnije viđen je i drugi gol, a ovaj put strijelac je bio Sivac Eldar. Naša ekipa na pauzu je otišla sa rezultatom 0:2.

U drugom poluvremenu viđen je još jedan pogodak, i to u 73-oj minuti a strijelac je Žuna Selim. U sudijskoj nadoknadi domaćini su imali kazneni udarac koji je Nurković odbranio.

Sastav NK Čelik Zenica: Nurković Adis, Šehić Haris, Šabić Harun, Muslić Amar, Popović Gabrijel, Salkić Sulejman, Žuna Selim, Kolić Besim, Sivac Eldar, Vardo Harun i Smajić Dženan.

Na klupi: Subotić Sanjin, Arnautović Davud, Mašić Adnan, Džaferović Imran, Kovač Selmir, Mahmutović Aidin i Durmiš Edin.

Trener ekipe: Skočibušić Pavle

IZMJENE:

68’ Igru je napustio Šehić Haris, a u igru je ušao Mahmutović Aidin.

82’ Igru je napustio Vardo Harun,  au igru je ušao Kovač Selmir.

OPOMENE:

27’ Žuna Selim – Nedozvoljeno oštar start

55’ Smajić Dženan – Nedozvoljeno oštar start

63’  Šabić Harun  – Nesportsko ponašanje; Prigovor na odluku glavnog sudije

90’ Popović Gabrijel – Nesportsko ponašanje; Igranje rukom u sopstvenom kaznenom prostoru

Čestitamo treneru i igračima na odlično odigranoj utakmici i ostvarenoj pobjedi, te im želimo puno sreće u nastavku.

Treće kolo nas očekuje već za vikend, kada ćemo ugostiti ekipu FK Unis Vogošća. Obzirom da reperacija terena još uvijek nije završena, utakmica će se igrati  u nedjelju (29.08.2021.) na A terenu stadiona Kamberovića polja, sa početkom u 17:00h.

#samocelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno