Sudske klupe

Općinski sud Zenica: Optužen da je bivšu djevojku izudarao šakom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U optužnici, koju je protiv njega podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), navodi se da je to uradio u svom stanu, 30. septembra prošle godine, od 18 do 21.50.

“Optužen je da je zlostavljao bivšu djevojku Š.I. iz Zenice, zadavši joj bez ikakvog razloga i povoda nekoliko udaraca šakama u glavu, govoreći da su sve žene kurve, a zatim ju je svjesno, s namjerom da joj nanese povrede, oborio na pod”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, potom joj je pritisnuo koljenom na grudi, te je uhvatio rukama za glavu i udarao je od pod, nanijevši joj lake povrede, u vidu nagnječenja desne strane grudnog koša i nagnječenja glave i obje strane lica.

“Nije joj dozvoljavao da napusti stan, da bi u jednom trenutku ona uspjela otključati ulazna vrata i istrčati iz stana”, ističe se u optužnici.

Kako je potvrđeno za “Nezavisne novine”, u optužnici se dalje dodaje da ju je on potom sustigao u haustoru stambene zgrade, uhvativši je rukama za vrat i pokušavajući je spriječiti da doziva upomoć.

“Ona se zatim ipak uspjela otrgnuti iz njegovih ruku i istrčati na ulicu, gdje je zatražila pomoć od slučajnog prolaznika koji ju je njenim vozilom odvezao u KB Zenica gdje joj je pružena medicinska pomoć”, naglašava se u optužnici Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Ovo tužilaštvo Muhića, koji nije osuđivan, tereti za nasilničko ponašanje, za šta je predviđena zatvorska kazna.

“Ko grubim vrijeđanjem ili zlostavljanjem drugog, nasiljem prema drugom, izazivanjem tuče ili naročito drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava građanski mir, kazniće se zatvorom od tri mjeseca do tri godine. Ako je na ovaj način neka osoba lakše povrijeđena, kazna je od šest mjeseci do pet godina zatvora”, navodi se u Krivičnom zakonu FBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno