Sudske klupe

Općinski sud Zenica: mjesec pritvora za Refika Kurgaša

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Općinski sud Zenica: mjesec pritvora za Refika Kurgaša – Refik Kurgaš, bivši kandidat za načelnika Općine Visoko (A-SDA), narednih mjesec dana provest će u pritvoru zbog sumnje da je izvršio krivično djelo spolnog odnosa sa djetetom. Ovo je potvrdio Naiče Arnaut, glasnogovornik Općinskog suda u Zenici, koji je kazao da je ovaj Sud prihvatio prijedlog Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za određivanje pritvora predsjedniku Kantonalnog odbora Stranke demokratske aktivnosti.

Refik Kurgaš je uhapšen u četvrtak. Sumnjiči se za krivično djelo spolnog odnosa sa djetetom zbog čega je ispitan u prostorijama Tužilaštva ZDK-a, koje je uputilo prijedlog Općinskom sudu u Zenici da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Budući da je istraga u toku još uvijek nije moguće doznati nikakve detalje optužnice, a više informacija trebalo bi biti poznato u narednim danima.

Zbog cijelog slučaja reagovali su i iz stranke A-SDA saopćivši da je privođenje Kurgaša neugodno iznenađenje, te da ukoliko navodi optužnice budu potvrđeni, za A-SDA to znači da je Refik Kurgaš je završio svaku političku karijeru i zauvijek izgubio svako poštovanje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno