Sudske klupe

Općinski sud Zenica: mjesec pritvora za Refika Kurgaša

Općinski sud Zenica: mjesec pritvora za Refika Kurgaša – Refik Kurgaš, bivši kandidat za načelnika Općine Visoko (A-SDA), narednih mjesec dana provest će u pritvoru zbog sumnje da je izvršio krivično djelo spolnog odnosa sa djetetom. Ovo je potvrdio Naiče Arnaut, glasnogovornik Općinskog suda u Zenici, koji je kazao da je ovaj Sud prihvatio prijedlog Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za određivanje pritvora predsjedniku Kantonalnog odbora Stranke demokratske aktivnosti.

Refik Kurgaš je uhapšen u četvrtak. Sumnjiči se za krivično djelo spolnog odnosa sa djetetom zbog čega je ispitan u prostorijama Tužilaštva ZDK-a, koje je uputilo prijedlog Općinskom sudu u Zenici da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Budući da je istraga u toku još uvijek nije moguće doznati nikakve detalje optužnice, a više informacija trebalo bi biti poznato u narednim danima.

Zbog cijelog slučaja reagovali su i iz stranke A-SDA saopćivši da je privođenje Kurgaša neugodno iznenađenje, te da ukoliko navodi optužnice budu potvrđeni, za A-SDA to znači da je Refik Kurgaš je završio svaku političku karijeru i zauvijek izgubio svako poštovanje.

FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...