Zenica

Općinski sud Zenica: Metalno u stečaju

Metalno Zenica
Metalno Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Općinski sud Zenica: Metalno u stečaju – Općinski sud u Zenici pokrenuo je stečajni postupak u poduzeću za proizvodnju, montažu i promet čeličnih konstrukcija i opreme Metalno Zenica.

Za stečajnog upravnika imenovan je Vitomir Tošanović iz Zenice. Povjerioci su pozvani da u roku od 30 dana prijave Općinskom sudu Zenica svoja potraživanja koja imaju prema Metalnom.

Ispitno i izvještajno ročište zakazano je za 1. avgust 2016. godine u 9 sati u zgradi Općinskog suda Zenica.

Metalno Zenica se već duže vrijeme nalazi u teškoćama, opterećeno je dugovima, a zbog lošeg stanja u poduzeću u poduzeću ove godine štrajkali su zaposlenici tražeći isplatu zaostalih plaća.

Radnici su optuživali Upravu za sklapanje štetnih ugovora, dizanja enormnih kredita bez validnog obrazloženja i promašene investicije.

Poduzeće Metalno imalo je prošle godine 238 zaposlenika, a njegovi najveći dioničari su fondovi: ZIF BIG 19,99 posto, ZIF MI Group 15,89%, ZIF Bonus 11,16%, ZIF Bosfin 7,86%, dok direktor Semiz Šišić posjeduje 7,54% dionica.

Metalno je u 2014. godini zabilježilo gubitak od 1,9 miliona KM, dok je na polugodištu 2015. godine poslovalo s minusom od 1,4 miliona KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno