Info

Online provjera zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata

Uvedena online provjera statusa zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata
Uvedena online provjera statusa zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Online provjera zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata- Građani koji kod nadležnog organa podnesu zahtjev za izdavanje putne isprave, lične karte i vozačke dozvole, u mogućnosti su da online prate faze izrade ličnog dokumenta od trenutka podnošenja zahtjeva za izdavanje do uručenja, saopštili su iz Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

Praćenje faza izrade ličnog dokumenta vrši se preko elektronskog servisa koji se nalazi na web stranici IDDEEA-e, www.iddeea.gov.ba. Korištenje ovog servisa je besplatno, a da bi se pokrenula provjera u tražena polja potrebno je unijeti podatke kojima raspolaže lično podnosilac zahtjeva.

Građanima je ovim omogućeno da na jednostavan način dobiju uvid u trenutni status zahtjeva, te da unaprijed mogu planirati preuzimanje izrađenog ličnog dokumenta na lokaciji nadležnog organa, javlja Anadolija.

Iz IDDEEA-e kažu da i ove godine u ljetnim mjesecima bilježe povećan broj zahtjeva za izradu ličnih dokumenata, posebno putnih isprava.

U periodu od maja do augusta broj podnesenih zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata znatno je veći u odnosu na ostale mjesece. Na primjer u januaru ove godine za izdavanje putnih isprava podneseno je 42.760 zahtjeva, a u junu 77.845, dodaju iz IDDEEAA-e.

(Faktor.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno