Kultura

Online predstava BNP-a za Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade, Bosansko narodno pozorište Zenica i Dječija, omladinska i lutkarska scena svoju najmlađu publiku pozivaju da u subotu, 20. marta pogledaju predstavu „Kraljica Vešmašina“ i time na simboličan način u vrijeme pandemije zajedno obilježimo Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade.

Tim povodom, u subotu, 20. marta od 10 sati, putem Youtube kanala BNP Zenica, najmađima će biti dostupna predstava „Kraljica Vešmašina“ prema tekstu Anice Tomić, u režiji Jelene Kovačić i u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Predstava je premijerno izvedena 12. aprila 2013. godine. U predstavi igraju: Selma Mehanović, Anđela Ilić, Miroljub Mijatović i Nusmir Muharemović. Link kojem će se moći pristupiti gledanju predstave će biti podijeljen i na Facebook i na Instagram profilu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, kao i na web stranici www.bnp.ba. Predstava će biti dostupna za gledanje tokom cijelog vikenda.

Podsjećanja radi, Dječija, omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica ove godine obilježava 70 godina svog postojanja i kroz svoju dugu tradiciju pokazuje značaj dramskog odgoja, kao i same produkcije predstava za djecu i mlade.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno