Zenica

Online konferencija za zeničke studenate o temi ‘Kultura u vrijeme distance’

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odsjek za kulturalne studije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici danas i sutra organizira Prvu bosanskohercegovačku online studentsku konferenciju u oblasti kulturalnih studija pod nazivom “Kultura u vrijeme distance”.

Studentice i studenti tog fakulteta će tokom ova dva dana izlagati svoje radove u okviru četiri podteme “Identiteti pod maskama”, “Distanca kao način života”, “Mediji i društvene mreže u doba pandemije” i “Studiranje u doba pandemije” te tako problematizirati neke kulturološke dileme s kojima se društvo suočava zbog pandemije virusne infekcije Covid-19.

– Ne sumnjamo da nas sve koji prisustvujemo ovoj konferenciji očekuju dva zanimljiva dana sa nizom interesantnih izlaganja, plodnih diskusija i značajnih zaključaka. Nadamo se da će ova konferencija postati tradicionalna, a da će pandemija uskoro biti iza nas – kazao je u svom izlaganju šef Katedre za opću kulturologiju prof.dr. Esad Delibašić.

Tokom konferencije, za koju je uvodno izlaganje održao pozorišni i filmski režiser te društveni aktivista Dino Mustafić, problematizirat će se utjecaj pandemije na živote te da li će biti povratka na „”ormalno“ ili će izazvati nepovratne promjene u društvu, kulturi i dosadašnjem načinu života, odnosno kakve će društvene i kulturološke posljedice izazvati ograničavanje slobode kretanja i normalne komunikacije.

U okviru svake od planiranih podtema, nakon izlaganja studenata, održavaju se i debate o navedenim temama. Drugog dana konferencije, svoje će izlaganje imati kulturologinja i članica Upravnog odbora Mreže mira BiH Nerdžis Čaplja iz Zenice.

Konferenciju moderiraju profesori s tog odsjeka, aktuelni rektor Damir Kukić i Esad Delibašić te docenti Mirza Džananović i Hazim Begagić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno