Zenica

OMS Zenica: Čestitka-Poruka HANUKA-ADVENT-BOŽIĆNI POST

Podijeli ovu vijest:
Poštovani sugrađani,

 

U povodu blagdana Hanuke, i početka Adventa-Došašća te početka božićnog pravoslavnog posta, šaljemo Vam preko sredstava informisanja Čestitku-Poruku u ime Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici – Islamske, Katoličke, Pravoslavne i Jevrejske zajednice/crkve našega grada.

Dragim prijateljima Jevrejima,

Predsjedniku Jevrejske zajednice u Zenici i svim članovima,

Želimo sretan blagdan svjetlosti i posvećenja, sa željom da ga provedete sa svojim porodicama u dobrom zdravlju i radosti zajedničkog okupljanja.

Molimo Svevišnjega da po slavljenju velikih blagdana udijeli svima nama svoga blagoslova kako bi gradili mir svuda, a posebno u Svetoj Zemlji i našoj zajedničkoj domovini Bosni i Hercegovini, te kako bi svijetu mogli svjedočiti vrjednote koje proizilaze iz vjere u Jednoga Boga.

PROČITAJTE I:   MIZ Zenica: Savjetovalište za brak i porodicu u novim prostorijama

Hag Hanuka Sameah!

Dragim prijateljima Katolicima,

Svećenicima, časnim sestrama i svim vjernicima,

Želimo sretan početak posebnog kalendarskog i liturgijskog vremena Adventa-Došašća. Neka vas kroz sudjelovanje u Misama zornicama i pristupanjem sakramentu ispovijedi i pričesti obasja svjetlo Božje, kako bi bili otvorena srca za očitovanu i darovanu Božju ljubav.

Dragim prijateljima Pravoslavcima,

Sveštenicima i svim vjernicima,

Želimo sretan i blagoslovljen početak božićnog posta. Kroz post i odricanje vježbat ćete svoju volju za razvijanje milosrđa, praštanja i svake vrste vrlinskog djelanja. Neka bi post donio mira u vaše duše, kojim ćete se pozdravljati na dan Božića kojem u susret hodite.

PROČITAJTE I:   Tešanjska bolnica reducirala "hladni" operativni program, zenička se bori da to ne učini

ČLANOVI ODBORA ZA MEĐURELIGIJSKU SARADNJU ZENICA 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010