Zenica

OMS: sastanak u Pravoslavnoj crkvi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelnici sve četiri vjerske zajednice, inače članovi zeničkog Odbora za međureligijsku saradnju, danas su održali još jedan u nizu sastanaka na kojem su razgovrali o aktuelnim pitanjima, bitnim za život ovih zajednica na prostoru Zenice. Skupu je prisustvovao i Nj.E. muftija zenički Ejub efendija Dautović. Ovaj put sasatanak je održan u Pravoslavnoj crkvi, a njena obnova i predstojeće obilježavanje 130-og rođendana, bila su i teme razgovora, kada je dogovorena zajednička moralna i materijalna podrška u realizaciji ovog projekta, vrijednog 50-tak hiljada KM.
– Ovi susreti čelnika vjerskih zajednica u Zenici, organizuju se ne samo u cilju jačanja dobrih međuvjerskih odnosa na našem prostoru, nego i u cilju zajedničkog rješavanja aktuelnih pitanja važnih za život ovdašnjih vjerskih zajednica, navodi paroh zenički Bojan Glišić, protonamjesnik Pravoslavne crkve u Zenici, ocjenjujući kvalitetnim postignuti stepen međureligijske saradnje na zeničkom prostoru.
– Odbor za međurelegijsku saradnju Zenice jedan je od boljih, ako nije i najbolji odbor u sastavu Međureligijskog vijeća BiH, mišljenja je i Jakub efendija Salkica, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica.
Bili su prisutni pored Nj.E. muftije zeničkog, glavni zenički imam mr. Jakub-ef. Salkica, dr. don Anto Ledić predsjedavajući OMS-a, dekan žepačkog dekanata fra Zdravko Anđić, predsjednik Jevrejske općine u Zenici gosp. Josip Udiljak, savjetnik muftijstva za dijalog i medije hfz. mr. Mevludin-ef. Dizdarević, domaćini paroh I zeničke i II zeničke parohije o. Bojan Glišić i o. Marko Maleš te sekretari, muftijstva gosp. Edin Kavazović i OMS-a gosp. Kenan Hodžić.

omspc01



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno