Zenica

Omladinski hor: Prvi bh. mjuzikl “Hanka” u petak na velikoj sceni pozorišta u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
“Hanka” je proizvod mladih ljudi, od početka do kraja, Omladinskog hora Zenica, koji su maksimalnim angažmanom napravili mjuzikl koji će izmamiti emocije posjetilaca koji u petak budu u zeničkom pozorištu.

Voditelj Omladinskog hora Zenica Milenko Karović je kazao da su ovim projektom željeli pokazati da se i na ovim podnebljima mogu uraditi velike stvari i projekti.

“Ovo je prvi bh. mjuzikl jer je Isak Samokovlija u svojoj pripovijetci pokazao život Roma onakav kakav jest. Taj njihov život je interesantan, kao i muzika, tako da ćemo na sceni prikazati sve ono što je vjerno pripovijetci”, kazao je Karović.

Glavni akteri mjuzikla su: Merima Mustafić kao Hanka, Ajdin Huskić kao Sejdo, Faketa Salibegović-Avdagić kao majka i Sabina Kulenović, a Ajkunu će glumiti Ajna Šabić, dok će Kerim Žuna biti u ulozi Mušan.

“Mislim da smo pored drugih ljudi koji se ne vide napravili jednu vrijednu ekipu koja je ozbiljno radila i završila sve pripreme. Ovo je bio mukotrpan i složen projekt. Nismo nikog htjeli da angažujemo jer je ovo zenički projekt. Sva radnja se dešava u kafani i mislim da smo uspjeli. U horu imam scenografa, reditelja, adaptera teksta i sve to smo uradili s mladim ljudima koji su ovim projektom imali šta pokazati”, dodao je Karović.

Merima Mustafić u mjuziklu će se naći u ulozi glavne uloge Hanke, a u izjavi medijima na današnjoj konferenciji je kazala da su u ovaj projekt uključili više segmenata te zajdničkim radom uspjeli napraviti nešto što će se pamtiti.

“Ova scenska priča je specifična jer je pisana po istinitom događaju i sve te emocije koje smo trebali prenijeti publici bile su izuzetno zahtjevne. Ovaj put smo u čitav projekt uključili više segmenata. Potrudili smo se kroz probe, rad i trud da to prenesemo na pravi način. Zahvalila bi se Faketi i Sabini koje su nam pomogle na glumi i Semiru Šeriću koji nam je bio velika podrška”, kazala je Mustafić.

Adaptaciju teksta radila je Ajna Šabić koja je kazala da s mladim ljudima nije bilo teško raditi s obzirom na to da su svi bili puni elana, volje i želje za radom.

Semir Šerić je instruktor plesa, a svojim angažmanom doprinio je tome da pjevači postanu izvrsni plesači koji će upotpuniti ovaj mjuzikl.

“Jedan od najdražih filmova ex kinematografije za mene je ‘Hanka’ i kada je profesor ponudio da to radim, nisam se razmišljao i drago mi je da sam dio ovog projekta. Ovo je zenička ‘Hanka’ i ‘Hanka’ Omladinskog hora Zenica. Svi smo zajedno radili i pomogli da ovaj tim, pun energije, napravi nešto je neobičajno vlastitim snagama”, izjavio je Šerić te dodao da je bilo lako raditi s djecom koja poznaju disciplinu.

U ime Bosanskog narodnog pozorišta Zenica obratio se direktor Hazim Begagić koji je na kraju naglasio da im je veliko zadovoljstvo što su u ovom mjuziklu saradnici s obzirom na to da samo ova ustanova može omogućiti sve što je potrebno da ovaj mladi tim mjuzikl uspješno predstavi bh. javnosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno