Kultura

Omladinski hor nastupa u Norveškoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom obilježavanja 20 godina od genocida u Srebrenici Ambasada Kraljevine Norveške organizuje manifestaciju u čast sjećanja na žrtve i njihove porodice jednog od najvećih genocida poslije Drugog svjetskog rata. Tim povodom Omladinski hor iz Zenice 4. juna će nastupiti u Oslu, te izvesti originalnu izvedbu Srebreničkog inferna, po tekstu Džemaludina Latića.

– Za ovaj veliki nastup hor se pripremao duže od šest mjeseci uz maksimalan trud i zalaganje, te se nadamo da ćemo osvjetlati obraz pred stranom publikom i predstaviti Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način. Srebrenica i sam Srebrenički inferno za nas predstavlja mnogo i sve u vezi toga radimo s velikom emocijom i suosjećanjem sa porodicama poginulih žrtava genocida – kazao je profesor Milenko Karović, dirigent Omladinskog hora.

Na put za Norvešku uputilo se 55 članova, sa solistima Idom Lukačević i Kanitom Alić, kao i glumicom Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Selmom Ćosić, koja će također biti dio ovog velikog emotivnog performansa i dirljive priče o Srebrenici.

Omladinski hor je do sada Srebrenički inferno izveo u Ankari 2013. godine, a u Potočarima svake godine 11. jula odaju počast žrtvama genocida na svoj način.

(B. M./Faktor.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno