Zenica

Okupljanje zeničkih novinara na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Četrdesetak zeničkih novinara i zaposlenih u medijima, podržanih i sa dvadesetak građana, okupilo se danas simbolično pet minuta do 12 sati na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici kako bi se pridružili protestima širom BiH zbog posljednjeg fizičkog napada u Banjoj Luci na novinara BN Tevizije Vladimira Kovačevića.

-Krajnje je vrijeme za zajedničku akciju svih novinara u našoj zemlji, da se sva udruženja, sindikati, ali i pojedinci udruže u naporu da se zaustavi trend napada na novinare, dok ne bude kasno. Napad na bilo kojeg novinara u BiH, napad je i na sve nas – kaže novinar Mirza Dajić, koji je i član Upravnog odbora Društva novinara BiH.

Smatra da je potrebno više međusobne solidarnosti i podrške među onima koji rade ovaj posao, “jer smo svi mi na istom zadatku”.

Nakon okupljanja ispred Robne kuće “VF”, novinari su se zapustili i u mirnu protestnu šetnju, želeći poručiti javnosti kako novinari, koji ionako rade i teškim uvjetima ne mogu biti meta bilo kakvih napada, pogotovo ne fizičkih.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno