Ostali sportovi

Okupljanje futsal reprezentativaca BiH u Zenici: Očekujemo prvo mjesto pred domaćom publikom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Okupljanje futsal reprezentativaca BiH u Zenici: Očekujemo prvo mjesto pred domaćom publikom – Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine će se sutra okupiti u Zenici i početi pripreme za turnir grupe F preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020.

Na spisku selektora Ive Kreze nalazi se 6 igrača iz prvoplasirane ekipe Premijer futsal lige BiH i aktuelnog prvaka države, Mostar SG Staklorada.

Jedan od njih je i Dejan Pavlović koji smatra da je naša selekcija favorit na turniru na kojem učestvuju još Škotska, Švajcarska i Turska:

„Bili smo nositelji u žrijebu i to nije bilo bez razloga. Vjerujem da smo najkvalitetnija ekipa u grupi i da ćemo to pokazati na terenu. Prednost je i to što ćemo igrati pred domaćom publikom i ne želimo da iznevjerimo sve one koji dođu da nas podrže. Vjerovatno će susret sa Turskom u trećem kolu odlučivati ko će biti prvi u grupi, a očekujem da to budemo mi.“

Pavlović kaže da ekipa spremno dočekuje turnir:

„Nakon završetka jesenjeg dijela takmičenja u Premijer ligi, skoro da i nismo imali pauzu jer smo svi učestvovali na kvalitetnim turnirima. Osim toga sa klubovima smo odradili pripreme i sigurno je da smo svi već u dobroj formi i spremni za takmičarske utakmice.“

Dvadesetsedmogodišnji reprezentativac ističe da bh. reprezentacija ima kvalitet:

„Dugo smo zajedno, dobro se poznajemo i uz više okupljanja bili bismo još uigraniji. Smatram da je ovo dobra generacija igrača, da imamo kvalitet i da zaslužujemo da se nađemo na velikom takmičenju. To je naš cilj i tome ćemo težiti u narednom periodu.“

Futsal reprezentativci će se okupiti sutra u Trening centru NS/FS BiH, a prvi trening će odraditi u Areni Zenica u 18:00 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno