Košarka

Okupila se ženska košarkaška reprezentacija BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ženska košarkaška reprezentacija BiH – Iako do početka kvalifikacija za Eurobasket 2021. ima više od tri mjeseca, u ženskoj košarkaškoj reprezentaciji BiH ništa ne žele prepustiti slučaju.

Selektor Goran Lojo danas je u Sarajevu okupio igračice sa šireg spiska, kako bi dobio uvid o trenutnoj formi i kvalitetu jednog dijela kadra na koji će računati u zvaničnim mečevima.

Prvi trening bh. košarkašice odradile su večeras na parketu Skenderije.

“Danas smo se okupili u Sarajevu sa značajno podmlađenim sastavom, sa čak odam mladih igračica koje nisu do sada nastupale za seniorsku reprezentaciju. Ove mini pripreme i devet utakmica koje nam predstoje sa jakim protivnicima, učesnicima Evropskog prvenstva ovog ljeta (Srbija, Crna Gora, Latvija, Češka i Mađarska) te dvije utakmice protiv Hrvatske poslužit će nam za provjeru mladih igračica na koje eventualno možemo računati u narednom kvalifikacijskom ciklusu”, ističe Lojo, uz kojeg stručni dio ekipe čine njegov asistent Goran Jurčenko i tim menadžer Razija Mujanović.

Na ovim pripremama bh. reprezentaciju čine Milica Deura, Nikolina Džebo, Jovana Marković, Marina Džinić, Nikolina Zubac, Anida Ćorović, Sandra Azinović, Dragana Zubac, Milica Zeljković, Miljana Džombeta, Dragana Domuzin, Gorjana Marjanović, Lejla Omerbašić i Andela Kremenović. Dakle, na trenutnom spisku je čak osam igračica iz domaćeg prvenstva.

“U ovom ciklusu neće nastupati osam standarnih reprezentativki. Između ostalih, izostat će Jonquel Jones zbog nastupa u WNBA ligi, tako da je jedini cilj ovog okupljanja i utakmica da dobijemo neku od mlađih igračica za naredni ciklus”, zaključuje Lojo.

Bhbasket



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno