Zenica

Okončana manifestacija Lastavica

Okončana vjersko kulturna manifestacija Lastavica
Okončana vjersko kulturna manifestacija Lastavica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Okončana manifestacija Lastavica – Prigodnim vjerskim programom na platou iznad sela Radinovići, na tromeđi općina Zavidovići, Kakanj i Zenica jučer je završena ovogodišnja vjersko-kulturna manifestacija Lastavica. I pored nepovoljnih vremenskih prilika, u dane vikenda je veliki broj posjetilaca hodočastio ovo višestoljetno zborište i dovište Bošnjaka prateći završne programe u okviru kojih su dodjeljena i Lastavička priznanja.

Najviša nagrada, Lastavička povelja uručena je muftiji tuzlanskom Vahidu ef. Fazloviću, ambasadoru Besimu Spahiću dodjeljeno je priznanje Lastavička plaketa, dok je Fahrudinu Čančaru uručeno priznanje Sultan Mehmed Fatih.Muftija zenički magistar Ejub ef. Dautović najavio je ovom prilikom da će se u narednom periodu raditi na obogaćivanju sadržaja Lastavice.

Između ostalog izdvojio je skoro formiranje Šehidske šume u kojoj će u znak sjećanja na stradale borce tokom posljednjeg rata biti posađeno po jedno stablo za svakog šehida sa ovih prostora.
Tradicija Lastavice su i sportska takmičenja koja su organivana posljednjeg dana manifetsacije.

U disciplinama bacanje kamena s ramena i trčanje u vreći najbolji je bio Emir Čamdžić, u potezanju konopca najjača je bila ekipa slivnja dok je u skoku iz mjesta najdalji bio Refik Ormanović.

(S.H.)
rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno