Info

Okončana akcija “Bajramski paketići za sirijsku djecu”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kao što znate, portal dvvvijesti.info je tokom cijele akcije priklupljanja bajramskih paketića bio uključen u akciju. Na put za Hrvatsku se krenulo iz Zenice u petak navečer nešto iza 23 sata, da bi na granici bili negdje oko 3 sata. Nakon 6 sati čekanja kamion sa paketićima je prešao granicu, a sutra (ponedeljak) će sanitarna inspekcija obaviti svoj dio posla, nakon čega će paketići biti predati Crvenom križu Hrvatske, koji su svim svojim naporima olakšali prelazak kamiona i koji će obaviti podjelu istih. Ekipa volontera se vratila iz Hrvatske negdje oko 1 sat (jutros,nedelja).

Napominjemo da smo dio paketića koji smo imali uz naš kombi podijelili onima koji se u Tovarniku ukrcaju u vozove i idu dalje. Ta briga na licima izbjeglica koju smo na kratko uklonili paketićima koji su namijenjeni njima i učinili da bar na kratko stavimo osmijeh na njihova lica je neprocjenjiva. Kako smo dobili informaciju u tom vozu koji smo mi ispratili, nalazilo se 615 izbjeglica. I najjači među volonterima nisu mogli sakriti osjećaje koji su ih savladali.
Cijeli dan smo imali nadu da ćemo uspjeti podijeliti svi 5 hiljada paketića, no nažalost to se nije desilo..

Ulaz u kamp je onemogućen, volonteri novinari nemaju nikakav prostup jer zbog incidenta od prije par dana kada se novinar iz Holandije prerušio u izbjeglicu. Rad u kampu je organizovan, Crveni križ Hrvatske radi odličan posao što je potvrdila i naša situacija.

Zahvaljujemo se svima koji su dali svoj doprinos ovoj akciji, akcija je uspješno okončana.

dvvvijesti.info

VIDEO PRILOG POGLEDAJTE OVDJE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno