Košarka

OKK Čelik sa istim rosterom u Ligi 6 za prvaka BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK Čelik sa istim rosterom u Ligi 6 za prvaka BiH- Nakon što su poslije pet godina ušli u društvo najboljih bh. klubova, košarkaši Čelika odigrali su odlično u regularnom dijelu sezone, te se kao trećeplasirani tim u ligi s omjerom od 15 pobjeda i devet poraza plasirali u Ligu 6.

U debitantsku sezonu u Premijer ligi, crno-crveni su ušli s ambicijama da obezbjede opstanak, ali kako je liga odmicala redali su se dobri rezultati i ambicije su rasle. Zeničani su sigurno bili najspremnija ekipa u regularnom dijelu, nisu imali mnogo problema s povredama, ni sa slučajevima koronavirusa u svojim redovima.

Ipak zbog finansijske situacije, ali i zasluga trenutnog rostera za ovaj uspjeh, Zeničani će u Ligu 6 s istim sastavom.

“Mi smo poslije pobjede nad Slobodom bili sigurni da smo učesnici Lige za prvaka. Međutim bio je jedan posto šanse matematički gdje smo mogli da ne uđemo. Zbog ostalih rezultata doveli smo se do toga da nismo sigurni i da nam je u zadnjem kolu trebala pobjeda. Odigrali smo najbolji meč sezone i uspjeli dobiti jednog od dva favorita ove lige na njihovom terenu. Tako smo potvrdili ono što se dešava cijele sezone, a to je da smo sasvim zasluženo u Ligi za prvaka. Nama je bitno da ovu Ligu 6 iskoristimo isključivo za iskustvo ovih igrača koji prvi put igraju Premijer ligu, a pogotovo Ligu za prvaka. Najvjerovatnije da zbog naše slabe finansijske situacije, a i zbog toga što su ovi momci doveli do ovog rezultata. Treba nam iskustvo za budućnost, mi nećemo mijenjati roster, nego ćemo igrati s ovim kadrom. Imamo problem Dedića koji ne može da nam pomogne do kraja. Biće jako teško da se igra srijeda-subota. Nadam se da ćemo biti konkurenti”, kazao je Josip Pandža trener OKK Čelik.

Čelik će Ligu 6 otvoriti naredne srijede domaćim duelom, a u Arenu stiže Igokea najbolja ekipa u BiH, koja i ove sezone važi za najvećeg favorita za osvajanje lige.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno