Košarka

OKK Čelik poražen u prijateljskoj utakmici u Donjem Vakufu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK Čelik poražen u prijateljskoj utakmici u Donjem Vakufu – Sinoć (petak 13.01.) u Donjem Vakufu odigrali su prijateljsku utakmicu, pred nastavak drugog dijela prvenstva, košarkaši KK Promo Donji Vakuf i zenički OKK Čelik, inače članovi A1 košarkaške lige KSBiH, objavili su u Izvještaju sa ove utakmice. Pobjedu su ostvarili domaći igrači KK Promo i tako se revanširali Čeliku za poraz u prvenstvu na otvaranju dvorane u Donjem Vakufu (25.novembra 2016., rezultat 80:86 za Čelik, nap.a.).

Rezultat: KK Promo Donji Vakuf – OKK Čelik 67:56 (15:9), (13:21), (11:9), (28:17);

Na poluvremenu utakmice bilo je 28:30 za Čelik, a nakon treće dionice, neriješeno 39:39. U prvih pet minuta zadnje, četvrte dionice, domaći prave seriju od 17:0 i na pet minuta do kraja utakmice rezultat je potpuno „prelomljen“ u korist domaćih (61:43). Do kraja utakmice Zeničani su nešto ublažili poraz na – 11 poena, tj. za konačnih 67:56 za Promo Donji Vakuf.

Utakmicu je posmatrao zavidan broj gledalaca u novoj dvorani u Donjem Vakufu.

Najefikasniji kod Proma bili su Križanović i Radan sa po 11 poena, dok je kapiten Vinčević ubacio 10 poena. Kod OKK Čelik najefikasniji je bio Harun Smailagić sa 19 poena.

Inače, KK  Promo se pojačao sa sljedećim igračima: Ranko Križanović, Mario Blaškan, Selmir Mulasmaić, Arijan Radan, Mersudin Kurić, dok se košarci vratio i Amer Čaluk nekada veliki talenat naše košarke, navode iz KK Promo

Tekst E.Imamović

Foto DVVIJESTI.INFO



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno