Zadnje objavljeno

Košarka

OKK Čelik najavio odigravanje „Ljetne lige grada Zenice u košarci“ za mlade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK Čelik najavio odigravanje „Ljetne lige grada Zenice u košarci“ za mlade – U prostorijama OKK Čelik danas, 25.06.2020.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.

Povod za press je najava odigravanja „Ljetne lige grada Zenice u košarci“ za mlade, te kratak rezime aktuelnih aktivnosti u Klubu.

Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik UO OKK Čelik, Kenan Uzunović, predstavnik Uprave grada Zenica i stručni saradnik za oblast sporta, te Ermin Zukić, koordinator omladinskih selekcija Kluba.

Na početku pressa, prisutnim se obratio Goran Bulajić, koji je dao kratak rezime aktivnosti u Klubu.

-Seniori su nastavili sa radom u mjesecu maju, na vanjskim terenima Kamberovića polja a nakon stabilizacije pandemije korona virusa. Sa današnjim danom aktivnosti smo proširili na treninge u Areni i u teretani. Trenutni roster seniorske ekipe za narednu sezonu, sastavljen je od juniora i seniora od prošle sezone. Sa većinom igrača smo obnovili Ugovore, na žalost Nedžad Muratović svoj angažman potražio je van BiH, dok smo dogovorili saradnju sa iskusnim igračem Erminom Dedićem. U ovom trenutku još ne znamo kako će se nastaviti takmičenje u „A1 Ligi“ niti znamo kada će početi, koji će sistem takmičenja biti –kazao nam je Bulajić i nastavio sa planovima i ciljevima kluba u narednoj sezoni:
-Cilj je ove sezone osvojiti „A1 Ligu“. Zato i jesmo krenuli ranije sa aktivnostima, da bi igrači bili u trenažnom procesu i fizički pripremljeni za narednu i da bi vidjeli ko može, a ko nemože izdržati ove duge pripreme -, zaključio je je Goran Bulajić.

Bulajić nam je, na kraju, istakao da je finalizirana finansijska konstrukcija za plasamna u viši rang takmičenja i da to treba samo dokazati na terenu.

Ermin Zukić, koordinator Omladinskih kategorija kluba, pojasnio je sistem takmičenja Ljetne lige grada Zenice.

-Nakon što je prekinuto Kantonalno takmičenje Lige mladih ZDK, zbog proglašene pandemije koronavirusa, sve selekcije kluba bile su na prinudnom odmoru. Naše aktivnosti su nastavljene u mjesecu maju na vanjskim terenima kako je i preporučeno, a od nedavno i u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ naši omladinci imaju svoje treninge. Zbog neizvjesnosti nastavka takmičenja u Kantonalnoj Ligi mladih, došli smo na ideju da organizujemo, uz pomoć Grada Zenice, Ljetnu ligu u košarci za mlade, koja bi trebala početi 04.07.2020.godine.

Učesnici Lige su 12 klubova, od kojih su sedam muških i pet ženskih. Učesnici u muškoj kategoriji su: Čelik, Kengur, Abeceda, Vukovi, Winner, Jumper i Ten.
U ženskoj kategoriji će igrati Zenica, Kengur, Jamper, KŽK Čelik i Žepče kao gost lige. Selekcije koje će biti uključene u takmičenje su juniori, kadeti, pioniri i predpioniri.

Koncept takmičenja u ovoj Ljetnoj Ligi nema rezultatski niti takmičarski karakter, cilj je da sva djeca učestvuju te svi dobiju priliku da igraju košarku i zabave se. Oko 400 djece biti će uključeno u ovu Ligu. Planirano je odigravanje 81 utakmica. Ukoliko situacija bude dozvoljavala, planirano je da djeca posjete zeničke bazene. Također u planu je odigravanje i utakmice All star za sve kategorije, koje će se odigrati u Areni. Najbolji igrači iz junorske i kadetske selekcije, koji budu učestvovali u ovoj Ligi, njih 10, imat će priliku da odigraju kontrolnu, prijateljsku utakmicu protiv prvog tima OKK „Čelik“ -, pojasnio je Zukić.

Pored ovih aktivnosti, za učesnike Ljetne lige planirano je da se platou ispred robne kuće Bosna organizuje takmičenje u spretnosti, slobodnim bacanjima i takmičenje u trojkama. Za pobjednike u ovim kategorijama bit će obezbjeđene vrijedne nagrade.
Za klubove, učesnike u ovoj Ligi, na poklon bit će obezbjeđene košarkaše lopte, dok je za svako dijete planirana medalja.

-Cilj ove Lige je zabava, druženje, prezentacija košarke i na kraju svega želimo da pobjednik bude košarka -, kazao nam je, na kraju, Ermin Zukić.

Kenan Uzunović, predstavnik Uprave grada Zenica iz oblasti sporta, kazao je da je Grad Zenica generalni sponzor ove Lige.

-Grad podržava ovakve projekte, posebno nakon pandemije koronavirusa, kada su brojne manifestacije otkazane, te smatramo da je ovo idealna prilika da vratimo sportske aktivnosti u grad. Raduje činjenica da ovdje neće biti proglašen pobjednik ni jedan klub, nego da će pobjednik na kraju biti košarka i djeca koja će nakon mjeseca marta ponovo biti na košarkaškim terenima koje najviše i vole. Sve utakmice će se igrati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Nakon što je Ministarstvo za nauku, kulturu i sport zabranilo korištenje sportskih školskih dvorana za trenažne procese, Grad je svim klubovima obezbjedio treniranje u Areni, te na taj način pružio svim sportskim kolektivima izvanredne uslove za aktivnosti i trenažni proces, rekao je Kenan Uzunović.

Partner u projektu je košarkaški savez Zeničko-dobojskog kantona.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010