Košarka

OKK Čelik – KK Turbina: nedjelja u 17h

S lijeva Varupa Kaknjo Mujaković Dujmović Mešinović i Bajramović
S lijeva Varupa Kaknjo Mujaković Dujmović Mešinović i Bajramović
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK Čelik – KK Turbina (nedjelja u 17 sati) – Press u OKK “Čelik” pred 3.kolo A-1 lige KSBiH, kao i pred početak Lige mladih ZDK za sezonu 2015/2016. U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba “Čelik” (OKK “Čelik”), danas je održana konferencija za medije. Povod za press je utakmica 3.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2015/2016, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Turbina iz Jablanice. U drugom dijelu pressa bilo je govora o početku Lige mladih ZDK za narednu sezonu.
Utakmica OKK Čelik – KK Turbina na rasporedu je u nedjelju 01.novembra 2015.godine u Areni Zenica, sa početkom u 17 sati. Ulaz je 2 KM.
Prisutnim novinarima obratili su se Adis Bajramović, pomoćni trener seniorske selekcije i trener pionirske selekcije, Ernes Mešinović- prvotimac OKK Čelik, Armel Mujaković-trener juniorske selekcije, Edin Varupa-trener kadetske selekcije, Adnan Kaknjo-trener predpionira, te Josip Dujmović-trener za tjelesnu pripremu.
Trener Adis Bajramović se osvrnuo na pobjedu u prošlom kolu na Ilidži protiv iskusne ekipe Igmana i tako potvrdili pobjedu protiv Orlovika u 1.kolu u Zenici. Zahvalio se svim igračima na dobroj igri i pobjedi i pohvalio mlade igrače, koji vidno napreduju. U vezi narednog protivnika, jablaničke Turbine u Areni, Bajramović kaže da su oni nezgodna ekipa i stari rival iz A1 lige. Ističe da uvijek idu na pobjedu i nada se da će uz podršku sa tribina ostvariti novu, treću pobjedu zaredom u ovom prvenstvu.

Plakat za utakmicu OKK Čelik-Turbina
Plakat za utakmicu OKK Čelik-Turbina

Na pressu su predstavljeni svi treneri omladinskih selekcija ( Edin Varupa.kadeti, Armel Mujaković-juniori, Adnan Kaknjo-predpioniri i Adis Bajramović-pioniri) i oni su iznijeli program rada, sumirali urađeno do sada i najavili početak “Lige mladih” ZE-DO kantona, koja starta prvim kolom, 03.11.2015. godine, gdje OKK Čelik „gostuje“ ekipi KK “Kengur”.
Trener Mujaković je govorio o očekivanjima i ambicijama omladinskog pogona, koji treba da bude baza iz koje trebaju da se „isfiltriraju“ novi prvotimci Čelika. Cilj je stalno jačanje omladinskog pogona.
Trener Varupa je zahvalio novoj upravi na čelu sa predsjednikom Goranom Bulajićom i sportskim direktorom, bivšem reprezentativcu BiH i legendi Čelika, Ivanu Opačku, što su mu omogućili, da nakon puno godina, ponovo dođe u „svoju bivšu kuću“-Čelik. Kaže da imaju optimalne uslove za rad, koje im je omogućila nova uprava kluba.
Mladi trener Adnan Kaknjo, profesor tjelesnog odgoja i sporta, ističe zadovoljstvo rada sa najmlađom selekcijom predpionira OKK Čelik, koja je prvi korak u razvoju za buduće košarkaše.
Josip Dujmović, trener za tjelesnu pripremu ističe da su imali kratak period za pripreme. Napominje poseban rad sa povrijeđenim Dinom Alićem, koji još nije u punom takmičarskom ritmu.
Mladi prvotimac Ernes Mešinović ističe dobar rad na treninzima i slogu u ekipi, koja će dati i dobre rezultate. Za utakmicu protiv Turbine u nedjelju kaže da će biti teško, ali da se nada pobjedi protiv starog rivala iz A1 lige. Poziva navijače da dođu u Arenu i da podrže ovaj najmlađi sastav u istoriji Čelika.

Utakmica OKK Čelik – KK Turbina na rasporedu je u nedjelju 01.novembra 2015. godine u Areni Zenica, sa početkom u 17 sati. Ulaz je 2 KM. Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u nedjelju u ARENU ZENICA (17h) i da podrže ove mlade košarkaše OKK Čelik u novoj sezoni prvenstva i novom početku kluba.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno