Košarka

OKK Čelik – KK Turbina (nedjelja u 16,00 sati)

OKK Čelik – KK Turbina (nedjelja u 16,00 sati)
OKK Čelik – KK Turbina (nedjelja u 16,00 sati)
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK Čelik – KK Turbina (nedjelja u 16,00 sati)- Press u OKK „Čelik” pred 6.kolo A-1 lige KSBiH. U prostorijama OKK Čelik danas je održana konferencija za medije OKK Čelik. Povod za press je utakmica 6.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2016/2017, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Turbina iz Jablanice.
Utakmica OKK Čelik – KK Turbina na rasporedu je u nedjelju 20.novembra 2016.godine u Areni Zenica, sa početkom u 16,00 sati. Ulaz je 2 KM.

Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik UO Čelika, Armel Mujaković, šef stručnog štaba i Faris Preljević, prvotimac i potencijalni mladi reprezentativac BiH.

Podmlađena ekipa “Čelika” u nedjelju 20.11.2016. u Areni dočekuje kvalitetnu ekipu Turbine iz Jablanice, koja ima isti skor pobjeda i poraza kao i Čelik, dvije pobjede i tri poraza.

-Nakon poraza u prošlom kolu u Sarajevu od ekipe KK “Burch”, gdje je Čelik doživio visok poraz od 31 razlike, u ekipi je došlo do kadrovskih promjena. Naime, poslije ovog zadnjeg poraza ekipu su samovoljno napustila dva igrača Almin Ibrahimkadić (Tešanj) i Dino Alić (Zavidovići).
Zbog toga je uprava odlučila da u trenažni proces uvrsti tri košarkaša iz juniorskog pogona. koji će ubuduće konkurisati za prvi tim.
Raduje saznanje da će i ovu utakmicu, naš i ovako oslabljen tim, pojačati Ibrahim Durmo, kazao nam je Bulajić. Durmo igra na dvojnu registraciju za sarajevske Sparse i Čelik.

-Atmosfera među igračima je na nivou, zdravstveni bilten je zadovoljavajući i ja se nadam, da možemo uz jednu dobru, kvalitenu i borbenu igru na terenu ostvariti pozitivan rezultat. Razočaran sam stavom i ishitrenim odlukama Ibrahimkadića i Alića, koji su tek uplovili u profesionalne vode. Potrudili smo se da njihovi zahtjevi budu ispoštovani. Njihov odlazak, ponašanje u svlačionici, ne dolazak na treninge, negativan stav prema klupskim kolegama, svakog iskrenog sportistu vrijeđaju. Mi smo se okrenuli utakmici protiv Turbine. Ova nam je utakmica izuzetno važna sa dva aspekta. Prvi i najvažniji da se podigne poljuljano sampouzdanje mojih košarkaša kao i da učinak poslije 6 odigranih kola tri pobjede i tri poraza, odnosno 50%, kazao je šef stručnog štaba Mujaković.

Mujaković poziva navijače i ljubitelje košarke da dođu da ih podrže u ovoj utakmici.

Mladi i potencijalni reprezentativac Faris Preljević kaže da rade vrijedno, trude se na treninzima, zdravstveno stanje ekipe je odlično i obećava da će dati sve od sebe da u nedjelju odigraju dobru utakmicu i pobjede goste iz Jablanice. Obradovan je pozivom selektora u U 18 reprezentaciju i da je to za njega dodatni motiv za još bolje partije. Poziva navijače da dođu u što većem broju i pruže im podršku.

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Turbina na rasporedu je u nedjelju 20.novembra 2016.godine u Areni Zenica na centralnom terenu, sa početkom u 16,00 sati. Ulaz je 2 KM.

Sudije susreta: Palo, Hodžić i Gasal (svi Sarajevo), komesar Čoloman (Zenica).

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno