Košarka

OKK Čelik – KK Gradina (subota u 18 sati)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK Čelik – KK Gradina (subota u 18 sati) – Press u OKK „Čelik” pred 15.kolo A-1 lige KSBiH. U prostorijama OKK Čelik danas je održana konferencija za medije OKK Čelik. Povod za press je osvrt na utakmicu iz prethodnog kola u Jablanici protiv Turbine, te  naredna utakmica 15.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2015/2016, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Gradina iz Srebrenika, lideru na tabeli A1 lige.

Utakmica OKK Čelik – KK Gradina na rasporedu je u subotu 13.februara 2016.godine u Areni Zenica, sa početkom u 18 sati. Ulaz je 2 KM.

Prisutnim novinarima obratili su se: Adis Bajramović, pomoćni trener u OKK Čelik, te Armin Bilić, košarkaš OKK Čelik sa dvojnom registracijom.

Trener Bajramović ističe zasluženu pobjedu Turbine u Jablanici, iako su imali utakmicu u egalu na 3,5 minute do kraja. Napominje da je dvorana u Jablanici neuslovna i nije bezbjedna, kako za gostujuće, tako i za domaće igrače zbog blizine ograde i zidova linijama terena. Zbog ovakvih uslova u Jablanici je, nažalost, doživio težu povredu Čelikov mladi reprezentativac Ibrahim Durmo (povreda-lom šake), koji će odsustvovati sa terena duže vrijeme. Ekipi Čelika se priključio Armin Bilić, koji igra na dvojnu licencu za OKK Spars Sarajevo i OKK Čelik. U tim se vraća i mladi Almin Ibrahimkadić. Pored povrijeđenog Durme upitan je nastup i Dine Alića, koji ima povredu koljena. Trener Bajramović naglašava da im se stalno „vuku“ sitni problemi oko gripoznosti i povreda igrača.

Za narednu utakmicu ističe da će to biti istinski derbi protiv lidera na tabeli, Gradine iz Srebrenika, koju predvodi Azur Korlatović i ima iskusnu ekipu i domaćeg Čelika koji ima ambicije plasmana na završnicu prvenstva, „ iako sa najmlađom ekipom u istoriji kluba“, kako reče Bajramović. Poziva navijače da dođu i da ih podrže i u ovoj utakmici, koja je na putu velikog povratka Čelika na staru slavu, preko ove mlade generacije košarkaša Čelika.

Mladi Armin Bilić, koji je ponikao u Čeliku, igra na dvojnu licencu za Sparse i Čelik i sada je priključen trenažnom procesu Čelika. Ističe da je dobro primljen u ekipu i da je na treningu prava drugarska atmosfera. „Na treningu se dobro radi i ovo sve treba samo prenijeti na utakmicu i neće biti problema da se pobijedi favorizovana Gradina. Ako damo svi 100 % od svojih mogučnosti, pobjeda neće biti upitna, iako je u pitanju veliki rival. Pozivam navijače da nas podrže i nadam se pobjedi“, zaključuje Bilić.              

 

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Gradina na rasporedu je u subotu 13.februara  2016. godine u Areni Zenica, sa početkom u 18 sati. Ulaz je 2 KM.

 

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u subotu u ARENU ZENICA (18,00)  i da podrže mlade košarkaše OKK Čelik u ovoj važnoj utakmici.

 

E.Imamović za Zenicablog

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno