Košarka

OKK Čelik – KK Burch (nedjelja u 16 sati) – U prodaji članske godišnje karte

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK Čelik – KK Burch (nedjelja u 16 sati) – Press u OKK „Čelik” pred 16.kolo A-1 lige KSBiH. U prostorijama OKK Čelik danas je održana konferencija za medije OKK Čelik. Povod za press je derbi utakmica 16.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2016/2017, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Burch iz Sarajeva.
Utakmica OKK Čelik – KK Burch na rasporedu je u nedjelju 19.02. 2017.godine u Areni Zenica, sa početkom u 16 sati. Ulaz je 2 KM.

Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik, Armin Avdibegović, pomoćni trener u OKK Čelik,  te Armin Bilić, kapiten OKK Čelik.

Podmlađena ekipa “Čelika” u nedjelju 19.02.2017. u zeničkoj Areni dočekuje ekipu Burch iz Sarajeva, koja se nalazi u gornjem dijelu tabele i imaju omjer pobjeda i poraza 10/3, a Zeničani sa omjerom 7/7 se nalaze na 6.mjestu tabele A1 lige.
Predsjednik kluba Goran Bulajić hvali dobru igru Čelika u zadnjoj utakmici na Ilidži, čija se igra „digla“ nakon onih zadnjih poraza. Žali za porazom u zadnjem kolu na Ilidži, jer su ostali u odlučujućim minutama bez dvojice igrača na centarskim pozicijama (Fajković i Mešinović op.a.), te dobru igru nisu uspjeli krunisati pobjedom koja ne bi bila nezaslužena. U nedjeljnoj utakmici protiv Ekipe Burcha želi da se ponovi dobra igra i nada se pobjedi uz podršku iz gledališta. Ističe da je termin utakmice nepovoljan, nedjelja u 16 sati, ali opet poziva navijače da ih podrže.
Predsjednik Bulajić nam je kazao da su u prodaji članske karte za 2017.godinu po cijeni od 30 KM, sa kojima mogu gledati utakmice OKK Čelik u tekućoj 2017.godini. Mogu se kupiti u prostorijama kluba preko puta autobuske stanice u Zenici.

Trener u OKK Čelik, Armin Avdibegović hvali učinak ove mlade ekipe Čelika u dosadašnjem dijelu prvenstva, njihov trud i rad, te napredak iz utakmice u utakmicu.
-U zadnjem kolu na Ilidži poraženi smo u zadnjim minutama utakmice u nedostatku adekvatne zamjene za dvojicu naših igrača u reketu, Kenana Fajkovića i Ernesa Mešinovića, koji su dobili po pet ličnih grešaka u odlučujućim minutama utakmice. Na ovoj utakmici smo odigrali odlično i prava je šteta što nismo sačuvali prednost, koju smo imali oko 37 minuta utakmice-, kaže nam trener Avdibegović.
U vezi nedjeljne derbi utakmice sa sarajevskim Burchom Avdibegović ističe njihov veći roster, mladost i poletnost ekipe, koja svoje protivnike „melje“ brzim tempom, na koji treba pokušati odgovoriti i tako se revanširati za poraz u prvom dijelu prvenstva u Sarajevu.
U vezi nastupa Ibrahima Durme na nedjeljnoj utakmici kaže da pod upitnikom i da su male šanse da dobije priliku za nastup zbog obaveza u klubu Spars Sarajevo (Durmo igra na dvojnu registraciju za sarajevske Sparse i Čelik, op.a.).

Kapiten ove mlade ekipe Čelika, Armin Bilić, nalazi se u velikoj formi, predvodi  i nosi igru, kaže da rade vrijedno, trude se na treninzima, zdravstveno stanje ekipe je odlično i obećava da će dati sve od sebe da u nedjelju savladaju ekipu Burcha. Ističe da Burch ima veći roster od Čelika, ali sa velikom borbenošću to se može nadomjestiti, a to su dokazali da se mogu nositi sa svima u ligi.
Poziva navijače da dođu u što većem broju i pruže im podršku.

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Burch na rasporedu je u nedjelju 19.02. 2017.godine u Areni Zenica na centralnom terenu, sa početkom u 16 sati. Ulaz je 2 KM.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno