Košarka

OKK Čelik – KK Bosna Royal (subota 20h)

S lijeva-Burko S.-Durmo I.-Bajramović B.-Mujaković A.-Opačak I.
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK Čelik – KK Bosna Royal (subota 20h) – Press u OKK „Čelik” pred 21.kolo A-1 lige KSBiH. U prostorijama OKK Čelik danas je održana konferencija za medije OKK Čelik. Povod za press je osvrt na utakmicu iz prethodnog kola u Brčkom protiv ekipe Brčko Distrikt, te naredna derbi utakmica 21.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2015/2016, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Bosna Royal iz Sarajeva.

Utakmica OKK Čelik – KK Bosna Royal na rasporedu je u subotu 26.marta 2016.godine u Areni Zenica, sa početkom u 20,00 sati. Ulaz je 2 KM.

Prisutnim novinarima obratili su se: Armel Mujaković, novi šef stručnog štaba OKK Čelik, Ivan Opačak, direktor kluba i igrač, te košarkaši Benjamin Bajramović i mladi reprezentativci Ibrahim Durmo i Semin Burko.

12513646_586938588123188_7659366637590297907_oProšlonedjeljnom pobjedom u Brčkom nad Brčko Distriktom, košarkaši Čelika zadržali su priključak za vrh tabele A1 lige KSBiH i plasman u doigravanje za prvaka. Ostaje žal za onaj kiks u Areni protiv sarajevske ekipe KK Burch u 19.kolu (65:81), koji im je dosta otežao put ka play offu. U Brčkom je debitovao na klupi seniora OKK Čelik mladi Armel Mujaković, koji je dobro vodio svoju ekipu do pobjede u Brčkom, dajući u finišu utakmice šansu i mlađim igračima sa manjom minutažom u utakmicama. Mujaković se zahvalio upravi na ukazanom povjerenju da vodi seniorski tim Čelika. U protekloj sedmici kaže da su pokušali osvježiti ekipu i da su dosta radili na psihološkom planu.

Upitan o ekipi Bosne i njihovim glavnim adutima Mujaković je odgovorio:
„Ekipa Bosne je veoma kvalitetna ekipa, ali mi kao i protiv svakog protivnika kod kuće i na strani idemo na pobjedu. Sarajlije imaju dvojicu igrača Ahmetbašića i Dragičevića, od kojih zavisi čitava igra ekipe. Pokušat ćemo ih zaustaviti i time bi nam sigurno bio olakšan put ka pobjedi“- kaže Mujaković.  Poziva navijače da ih podrže u ovoj utakmici sezone.  Dakle, Mujaković očekuje dobru igru svojih momaka protiv Bosne Royal i revanš za poraz u Sarajevu u 10.kolu, 20.decembra 2015.godine (80:89).

Donosimo dio Izvještaja sa utakmice u Sarajevu:
BOSNA ROYAL – ČELIK 89:80 (14:22), (26:20), (20:20), (29:18);
Najefikasniji kod Čelika su bili: Armin Avdibegović 24, Ibrahim Durmo 15, te Mirza Keso i Refik Bašić po 14 poena; Kod Bosne Royal najefikasniji su bili: E.Rešidović 34, B.Forić 19 i M.Lale 15 poena.

Sastavi ekipa i strijelci:
BOSNA ROYAL: Bradić, Halilović, Džafić, Sijerčić, Dragolj 9, Lale 15, Forić 19, Genjac, Klinac 6, Rešidović 34, Ferhatbegović 2, Krupalija 4. (Trener S.Redžić);
ČELIK: M.Keso 14, I.Durmo 15, A.Avdibegović 24, K.Fajković, F.Preljević, E.Durmić 3, D.Alić 5, M. Dostović, A.Hadžić, E.Mešinović 6, R.Bašić 14, Burko. (Trener Damir Zeljković);

Utakmicu su bolje otvorili igrači Čelika u čijim su redovima odlični bili kapiten Ibrahim Durmo i iskusni Armin Avdibegović. Čelik je nastavio u jakom ritmu i u 16.minuti vodio 15 poena prednosti (22:37). Međutim, Bosna Royal do odmora se vratila u igru i smanjila veliko vođstvo Čelika na samo dva poena zaostatka (40:42). Treći period donosi ravnopravnu igru u kojoj su obje ekipe imale priliku da stvore rezultatsku prednost, ali nisu uspjevali u tome. Četvrti period donosi odličnu igru Bosne koji su prije svega preko raspoloženog Rešidovića, koji je i danas bio najefikasniji sa 34 poena, Forića, Lale i Dragolja napravili potpuni preokret do konačne pobjede 89:80.
Presudilo je, čini se, iskustvo i „duža klupa“ Bosne Royal u ovoj utakmici.

Direktor OKK Čelik i ujedno i igrač za primjer mladim, bivši reprezentativac BiH, Ivan Opačak, zahvalio je medijima koji ih prate u svim situacijama i kad pobjeđuju i gube. Pun je hvale za mladog Armela Mujakovića, kojem su dali šansu od prošlog kola da bude šef stručnog štaba OKK Čelik i napominje da je Mujaković godinama u košarci i da je prošao i vodio sve Čelikove mlađe selekcije. On dobro poznaje sve Čelikove mlade igrače i zaslužio je da bude na čelu seniorskog tima. Prezentirao je uspjehe Čelikovih mlađih selekcija u Ligi mladih ZDK, gdje su juniori prvi, a kadeti i predpioniri treći u ZDK.

Napomenuo je da tri mlade selekcije OKK Čelik igraju narednog vikenda na turniru u Sarajevu, koji organizuje KK Impuls iz Sarajeva i na kojem učestvuje oko 48 selekcija (Basket Kup 2016 Sarajevo).

Mladi prvotimci OKK Čelik, Benjamin Bajramović, Ibrahim Durmo i Semin Burko složni su u svojojim izjavama i ističu da se dobro radi u klubu, atmosfera među igračima je dobra i da očekuju pobjedu u ovom derbiju. Pozivaju navijače da ih podrže u ovo derbi meču godine, a da će oni svojom borbenošću dati doprinos u, nadaju se, pobjedi nad velikim rivalom za ulazak u play off.

Izdvajamo kratko obračanje bh. juniorskog reprezentativca, Ibrahima Durme:
„Jedva čekam da ponovo zaigram, sanirao sam povredu i spreman sam za nove izazove. Bosna nam je glavni konkurent i sve ćemo učiniti da ih pobijedimo. Nadam se da ćemo u narednom periodu vratiti ovaj klub i grad na mjesto koje mu pripada u košarci, kada je u pitanju naša zemlja”, zaključuje Durmo.

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Bosna Royal na rasporedu je u subotu 26.marta 2016. godine u Areni Zenica, sa početkom u 20,00 sati. Ulaz je 2 KM.

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u subotu u ARENU ZENICA (20,00) i da podrže mlade košarkaše OKK Čelik u ovoj važnoj derbi utakmici.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno