Košarka

OKK Čelik dočekuje Zrinjski: subota u 20h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba “Čelik” (OKK “Čelik”) je održana konferencija za medije. Povod za press je utakmica 15.kola „Lige 12“ prvenstva KSBiH, sezona 2014/2015, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi HKK Zrinjski iz Mostara.
Utakmica OKK Čelik – HKK Zrinjski na rasporedu je u subotu 24.januara 2015.godine u Areni Zenica, sa početkom u 20:00 sati. Ulaz je 2 KM. Prisutnim novinarima obratili su se: Ahmed Muminović, pomoćni trener u OKK Čelik, Ivan Opačak, kapiten OKK Čelik, te Armin Mujkić, v.d. direktor OKK Čelik.

Ahmed Muminović osvrnuo se na pobjedu protiv Kaknja U Kup-u BiH u srijedu, koja im je, kako kaže, popravila samopuzdanje pred naredne utakmice u borbi za opstanak u Ligi 12. Ističe da su sve utakmice u Zenici, do kraja prvenstva, kvalifikacijske i da ih treba pobjediti, ali da treba šta pokušati uraditi i na gostovanjima, da se „otkine“ koji bod. Predviđa veliku borbu protiv Zrinjskog, ali da treba pokušati pobjediti ekipu koja ima skor od 7 pobjeda i 7 poraza.
„Pobjeda u Kup utakmici protiv Kaknja vratila nam je, donekle, poljuljano samopouzdanje. Ekipa je prošla period adaptacije na novog trenera i definitivno je da reagujemo sve bolje. Dobro smo radili ove sedmice i vjerujemo da ćemo to potvditi pobjedom protiv Zrinjskog ali i dobrim igrama u nastavku prvenstva“, izjavio je Ahmed Muminović, prvi saradnik Mladena Jojića.
Dino Hodžić zbog povrede ramena i Srđan Damjanović zbog gripa, u srijedu nisu bili u timu koji je pobijedio Kakanj u Kup utakmici, ali bi se oba trebala naći u sastavu koji će sutra imati imperativ pobjede.

Kapiten Čelika, Ivan Opačak, ističe zadovoljsto nastupom i dobrom igrom mladih igrača Esnafa Durmića, Ibrahima Durme i Dine Alića protiv favorizovane ekipe Kaknja u Kup-u i da se u budućnosti može osloniti na njih. Nada se da oni mogu ponoviti dobru igru i protiv Zrinjskog.
„Raduje da su naši mladi igrači Durmo, Alić i Durmić u srijedu potvrdili kvalitet i pokazali da na njih možemo računati. Oni su, ipak, premladi da nose teret ovako važnih utakmica i zato očekujem da mi, iskusniji igrači budemo na visini zadatka i da pobjedom naše šanse za opstanak učinimo realnim“, kazao je, na kraju, Ivan Opačak, kapiten OKK Čelik.

O kadrovskim rješenjima u klubu govorio je Armin Mujkić, v.d. direktor kluba. Kazao je da su u ponedjeljak 19.01. raskinuli ugovor sa Dejanom Mikićem-razlog povreda, a da se pregovara sa 2-3 igrača i rezultat ovih pregovora biće poznati za par dana.
“Pozivamo sve ljubitelje košarke, a posebno najvjernije navijače Čelika da u što većem broju dođu na utakmicu i podrže naš tim u ovoj, vjerujemo, presudnoj utakmici u ovoj sezoni”, izjavio je Mujkić.

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – HKK Zrinjski na rasporedu je u subotu 24.januara 2015. godine u Areni Zenica, sa početkom u 20:00 sati. Ulaz je 2 KM.

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u subotu u ARENU ZENICA (20h) i da podrže košarkaše OKK Čelik u borbi za opstanak u Ligi 12 u ovoj važnoj utakmici.

E.Imamović za Zenicablog

00165656656665



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno