Košarka

OKK Čelik dočekuje Mladost iz Mrkonjić Grada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba “Čelik” (OKK “Čelik”),  je održana konferencija za medije. Povod za press je utakmica 18.kola „Lige 12“ prvenstva KSBiH, sezona 2014/2015, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Mladost iz Mrkonjić Grada.
Utakmica OKK Čelik – KK Mladost na rasporedu je u nedjelju 15.februara 2015.godine u Areni Zenica, sa početkom u 17:00 sati. Ulaz je 2 KM.
Prisutnim novinarima obratili su se: Ahmed Muminović, trener u OKK Čelik, Armin Avdibegović, bek, te Ibrahim Durmo, mladi krilni Čelikov igrač.

Ahmed Muminović osvrnuo se na poraz u Kup-u BiH u srijedu protiv Sparsa u Sarajevu, za koji kaže da je očekivan i da nisu ni imali ambicije u Kup-u. U Sarajevu nije ulazio u igru kapiten Ivan Opačak, a šansu su dobili mlađi igrači, među kojima se naročito istakao mladi Ibrahim Durmo.
Muminović ističe da će mladi dobijati šansu do kraja prvenstva. Sada dolazi u Zenicu neugodna ekipa Mladosti iz Mrkonjić Grada, koja je u prvom dijelu porazila Čelik sa 43 poena razlike. Treba pokušati da se revanširaju gostima za visoki poraz od jesenas.
Što se tiče zdravstvenog biltena Muminović ističe povredu Dine Alića, ali se nada da će nastupiti u nedjelju, jer se već priključio trenažnom procesu. Ashar Dedić se žali na bol, ali se nada da će i on biti spreman za nedjeljnu utakmicu. Trener Muminović se nada pobjedi u borbi za opstanak.
U preostalih 5 kola do kraja ligaškog dijela takmičenja Čelik je domaćin Mladosti, Sparsima i Bosni Royal u zadnjem 22.kolu, dok gostuje kod ekipa Široki i Sloboda iz Tuzle.

Čelikov bek Armin Avdibegović ističe kako je svaka utakmica za njih “biti ili ne biti”, te da će nastojati ovom pobjedom da produže nadu u opstanak. Kaže da je Mladost čvrsta i kompaktna ekipa, ali će dati sve od sebe da ostvare pobjedu. Očekuje tešku utakmicu zbog male rotacije u svojoj ekipi.

Mladi krilni igrač OKK Čelik, Ibrahim Durmo, koji se ove sezone predstavio u lijepom svjetlu, ističe kako je zadovoljan svojim prvim seniorskim minutama i ako dobije priliku da zaigra, nastojat će je iskoristiti. „Trudim se da što više pomognem svom timu. Nadam se da će tako biti i u nedjelju“ – kratko je kazao  Durmo.

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Mladost na rasporedu je u nedjelju 15.februara 2015. godine u Areni Zenica, sa početkom u 17:00 sati. Ulaz je 2 KM.

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u nedjelju u ARENU ZENICA (17h) i da podrže košarkaše OKK Čelik u borbi za opstanak u Ligi 12 u ovoj važnoj utakmici.

E.Imamović za Zenicablog

Plakat OKK Celik Zenica KK Mladost



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno