Sport

OKK Čelik: cilj i dalje opstanak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaši Čelika sinoć (subota) su u utakmici 8. kola Prvenstva BiH – Liga 12 u Areni Zenica došli do svoje treće pobjede u prvenstvu. Rezultatom 91:82 savladan je HKK Široki, najtrofejnija bh. košarkaška ekipa u posljednje dvije decenije. Kako smo i obećali u najavi utakmice, svi igrači kojima je trener Ahmed Muminović dao priliku u ovoj utakmici, ispoljili su veliku borbenost i pokazali da OKK Čelik ima realne izglede da na kraju takmičarske sezone 2014/2015. ostvari zacrtani cilj – opstanak u Ligi 12.

„Ovo je izuzetno važna i vrijedna pobjeda koja će nam mnogo značiti u nastavku prvenstva, prije svega radi vraćanja samopouzdanja kod košarkaša ali i povjerenja kod naših navijača. Sa ovom pobjedom smo se vratili u život, odnosno na pravi put ka ostvarenju našeg cilja. Naravno, ambicije sa ovom pobjedom nisu nam porasle. Mi smo još uvijek tim koji ima dosta problema i radit ćemo da njih bude što manje. Protiv Širokog su igrači bili inspirisani, odigrali su disciplinovano, mnogo nam je značila i odlična podrška publike. Vjerujem da su borbenost i kvalitet igre koju smo prikazali, najbolji poziv za publiku da dolazi na utakmice i u još većem broju podrži ove momke”, kaže Ahmed Muminović, trener OKK Čelik.

U narednom kolu OKK Čelik je idućeg vikenda gost ekipe “Spars” u Sarajevu, dok ćemo prvu narednu utakmicu pred domaćom publikom igrati 20.decembra / prosinca 2014. godine protiv Slobode iz Tuzle.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo našim navijačima, svim prijateljima kluba koji su kupovinom ulaznica, kao i članskih karata, te prisustvom na tribinama, podržali OKK Čelik. Hvala i predstavnicima medija na korektnom i profesionalnom izvještavanju o dešavanjima u klubu, kao i sa utakmica OKK Čelik.

Press OKK Čelik

OKK777uhg76



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno