Košarka

OKK Čelik bolji od Orlovika u Žepču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK Čelik bolji od Orlovika u Žepču- Košarkaši Čelika u komšijskom derbiju 12. kola A1 lige i prvoj utakmicu drugog dijela sezone u Žepču su pobijedili Orlovik. Bilo je 79:64 u korist Zeničana kojima je ovo sedma pobjeda, dok Orlovik sada ima isto toliko poraza.

Od početka utakmice Čelik je imao prednost. Prvi period završen je sa 10 poena plus – 24:14, a drugi Čelik je dobio 22:17, pa je na poluvremenu bilo 31:46. Orlovik je bolje otvorio 2. poluvrijeme, uspjeli su Žepčaci smanjiti na desetak minusa – 57:67 (34. minuta). Međutim, Čelik je do kraja odigrao bolje u odbrani, a pogađali su Opačak, Avdibegović i Alić.

Milan Keser kod Orlovika je bio najbolji sa 23 poena. Zenička poluga Ashar Dedić i Dino Begagić nije bila na očekivanom nivou, što je zasluga dobre odbrane Čelika. Postigli su po 8 poena… U pobjedničkoj ekipi kapiten Ivan Opačak ubacio je 27 poena, Armin Avdibegović 14,  Ibrahim Durmo 11 poena, Ante Begić 8 poena…

Utakmicu je u sportskoj dvorani Katoličkog – školskog centra “Don Bosco” pratilo stotinjak gledalaca, javio je SportZDK.

Rezultati 12. kola A1 lige:

Igman – Bosna Royal 77:90

Orlovik – Čelik 64:79

Vogošća – Promo Donji Vakuf 81:72

a1

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno