Politika

OIO SDA ZENICA: TEMATSKA SJEDNICA O ZENICATRANSU

OIO SDA ZENICA: TEMATSKA SJEDNICA O ZENICATRANSU

Općinski izvršni odbor SDA Zenica na današnjoj tematskoj sjednici je razmatrao stanje u JKP Zenicatrans – Prevoz putnika Zenica i s tim u vezi jednoglasno usvojio sljedeće zaključke:

1. SDA Zenica bezrezervno podržava sindikat i radnike JKP Zenicatrans – Prevoz putnika Zenica u njihovoj borbi za ostvarenje radničkih prava i spas ovog javnog preduzeća u našem gradu.
2. Od gradonačelnika Zenice i Gradske uprave tražimo hitnu realizaciju zaključaka sa sjednice Gradskog vijeća od prošle godine na kojoj se raspravljalo o stanju u ovom javnom preduzeću, posebice povlačenje sredstava iz budžeta za oporavak Zenicatransa.
3. SDA Zenica podržava zajednički amandman vijećnika SDA, A-SDA i SBB-a na Prijedlog budžeta Grada Zenice za 2020. godinu kojim će se sanirati finansijski problemi u preduzeću i stabilizirati javni gradski i prigradski saobraćaj kao javni interes Zenice.
4. Od nadležnih istražnih i pravosudnih organa tražimo pokretanje istraga o svim eventualnim nezakonitostima u ovom javnom preduzeću.

SDA Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem