Zenica

OI Safet Ribić: Otvorena Nemilska izviđačka alka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OI Safet Ribić: Otvorena Nemilska izviđačka alka – Tradicionalna izviđačka manifestacija Nemilska izviđačka alka otvorena je u organizaciji Odreda izviđača Safet Ribić danas u Omladinskom naselju u Nemili.

Nekoliko stotina mladih izviđača iz svih krajeva Bosne i Hercegovine tokom vikenda se takmiče u izviđačkom višeboju, vještinama snalaženja u prirodi, a obilježje ove manifestacije je biciklistička alka, disciplina u kojoj biciklisti u trku kopljem pokušavaju pogoditi središte malog željeznog kruga.

Izviđačka alka organizovala se i ranije pod okriljem ove izviđačke organizacije, a ponovo je pokrenuta oživljavanjem rada nemilskih skauta, 2010. godine. Otvorenje manifestacije obilježio je slet mladih izviđača, a cijeli događaj prilika je za druženje i sticanje novih vještina i znanja.

(S.S.)
rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno