Zločini

Oduzeta droga u Blatuši, krađa malina u T.Polju

Policijski uviđaj
Policijski uviđaj (ilustracija)
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Oduzeta droga u Blatuši, krađa malina u T.Polju  – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje. Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (4) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

U ulici Željezarska, prilikom kontrole i pregleda lica D.N. iz Zenice, policijski službenici su kod istog pronašli dva paketića u pvc najlonu, sa sadržajem suhe biljne materije, bruto težine 1,20 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U ulici Blatuša, od strane lica K.A. iz Zenice, počinjeno je krivično djelo posjedovanjem šest paketića u pvc foliji sa sadržajem suhe biljne materije, bruto težine 4,50 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, a koja je od strane policijskih službenika pronađena u putničkom motornom vozilu marke „Ford-Focus“, registarskih oznaka M27-O-792, vlasništvo navedenog lica. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok je K.A. lišen slobode i priveden u službene prostorije gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U mjestu Topčić Polje, na privatnom posjedu u vlasništvu F.Z. iz Zenice, izvršena je krađa 1000 komada zasada maline. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno