Ostali sportovi

Održano pojedinačno prvenstvo u šahu Tehničke škole i Srednje mješovite škole „Mladost”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu projekta „Škola šaha – šah u škole“ za školsku 2023/2024 godinu, danas, 04.12.2023. godine, održano je pojedinačno prvenstvo  u šahu Tehničke škole i pojedinačno prvenstvo Srednje mješovite škole „Mladost“, saopštio nam je Dino Marković, jedan od sudija i organizatora ovih prvenstava.

Najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju školu na Ekipnom prvenstvo srednjih škola.

Pojedinačno prvenstvo Tehničke škole igralo se po švicarskom sistemu od pet kola, a pojedinačno prvenstvo Srednje mješovite škole „Mladost“ igralo se po bergerovom sistemu (svako sa svakim) od pet kola.

Na pojedinačnom prvenstvu Tehničke škole učestvovalo je ukupno 36 igrača. Nakon pet odigranih kola, prvo mjesto zauzeo je Zinedin Ibrahimagić sa svih pet osvojenih poena. Drugo mjesto zauzeo je Adnan Fetić sa 4,5 poena, a treće mjesto pripalo je Daninu Čamdžiću sa četiri osvojena poena. Ekipu Tehničke škole činit će sljedeći tim: Zinedin Ibrahimagić, Adnan Fetić, Danin Čamdžić i rezerva Amer Ćurić. Što se žena tiče, u osnovnom sastavu je Nadija Hođić. Direktorica prvenstva bila je Maja Hadžisalihović.

Detaljnije o prvenstvu možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr859794.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Na pojedinačnom prvenstvu Srednje mješovite škole „Mladost“ učestvovalo je šest igrača. Nakon pet odigranih kola, prvo mjesto zauzeo je Armin Bajramović sa 3,5 osvojena poena. Isto toliko je imao i drugoplasirani Imran Pašalić, ali sa lošijim dodatnim kriterijem. Treće mjesto zauzeo je Muhamed Brdarević sa tri osvojena poena. Ekipu Srednje mješovite škole „Mladost“ činit će sljedeći igrači: Armin Bajramović, Imran Pašalić, Muhamed Brdarević i rezerva im je Emin Pašalić. Nažalost, nije bilo ženskih igračica na prvenstvu. Direktor prvenstva bio je Nihad Kamenjaković.

Detaljnije o prvenstvu možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr859793.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Najbolje plasirani igrači dobit će diplome od strane ŠK „Čelik“ Zenica.

Oba prvenstva su veoma uspješno sudili: Vedad Šestić, IM Goran Trkulja i NA Belmir Miskić.

Nakon 26 odigranih prvenstava, ukupno je učestvovalo 646 igrača!

Dana 05.12.2023. godine održat će se pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Ahmed Muradbegović“ Stranjani, a dana 06.12.2023. godine održat će se pojedinačno prvenstvo Druge gimnazije i Ekonomske čime Šahovski klub „Čelik“ Zenica završava sa pojedinačnim prvenstvima na nivou Grada Zenica za školsku 2023/2024.

E.Imamović/D.Marković

Foto V.Šestić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno