Ostali sportovi

Održano pojedinačno prvenstvo u šahu Osnovne škole “Montessori” za školsku 2023/2024.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon povratka sa Premijer lige Bosne i Hercegovine u šahu za 2023. godinu, članovi Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica nastavili su sa projektom „Škola šaha – šah u škole“ za školsku 2023/2024 godinu.

Danas, 13.11.2023. godine, održano je pojedinačno prvenstvo u šahu Osnovne škole „Montessori“, saopštio nam je Dino Marković, jedan od sudija i organizatora ovih takmičenja u šahu.

Na pojedinačnom prvenstvu Osnovne škole „Montessori“ učestvovalo je ukupno 14 igrača. Prvenstvo se igralo po švicarskom sistemu od pet kola, a najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju osnovnu školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola koje će se održati u mjesecu decembru 2023. godine.

Nakon pet odigranih kola prvo mjesto pripalo je Eminu Beganoviću sa svih pet osvojenih poena. Drugo mjesto zauzeo je Lejnad Gavranović sa četiri osvojena poena, a treće mjesto pripalo je Ismaru Čančaru sa  takođe, četiri osvojena poena, ali nešto lošijim dodatnim kriterijem. Četvrto mjesto zauzeo je Harun Telalović sa tri osvojena poena. Najbolje plasirana ženska igračica bila je Amina Mumić sa 2,5 osvojena poena. Drugo mjesto kod ženskih igračica pripalo je Melini Numanović sa dva poena. Ovi igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola.

Detaljnije o prvenstvu možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr848445.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Direktorica prvenstva bila je Nusreta Kepeš.

Najbolje plasirani igrači dobit će diplome od strane ŠK „Čelik“ Zenica.

Prvenstvo su uspješno sudili Vedad Šestić, dipl.ing.arh i IM Goran Trkulja.

Nakon 12 održanih prvenstava ukupno je učestvovalo 236 igrača.

E.Imamović

Foto V.Šestić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno