Ostali sportovi

Održano pojedinačno prvenstvo u šahu Osnovne škole „Ahmed Muradbegović“ u Stranjanima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šahovski klub „Čelik“ Zenica organizovao je i posljednje pojedinačno prvenstvo na nivou Grada Zenica u projektu „Škola šaha – šah u škole“ za školsku 2023/2024 godinu. Danas, 07.12.2023. godine, održano je pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Ahmed Muradbegović“ u Stranjanima, saopštio nam je Dino Marković NA, jedan od sudija i organizatora ovih prvenstava.

Prvenstvo se igralo po švicarskom sistemu od pet kola. Najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola Grada Zenica, koje će se održati u mjesecu februaru 2024. godine.

Na pojedinačnom prvenstvu Osnovne škole „Ahmed Muradbegović“ učestvovalo je 23 igrača.

Nakon pet odigranih kola, prvo mjesto zauzeo je Ensar Smriko sa svih pet osvojenih poena.

Drugo mjesto pripalo je Rejhanu Babiću sa 4,5 osvojena poena, a treće mjesto pripalo je Anesu Babiću sa četiri osvojena poena.

Ekipu Osnovne škole „Ahmed Muradbegović“ će činiti sljedeći igrači: Ensar Smriko, Rejhan Babić, Anes Babić i Dženita Fazlić, a rezerve su im Vedad Babić i Iman Dizdarević.

Direktor prvenstva bio je Mirnas Fazlić.

Detaljnije o prvenstvu možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr860819.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Najbolje plasirani igrači dobit će diplomu od ŠK „Čelik“ Zenica.

Prvenstvo su uspješno sudili Vedad Šestić, IA Goran Trkulja i Elma Kos.

Nakon 29 odigranih pojedinačnih prvenstava ukupno je učestvovalo 694 igrača na nivou Grada Zenica!

U dogovoru su projekti za nastavak organizacijom prvenstava u školama na nivou Zeničko-dobojskog kantona.

Sedmo ekipno prvenstvo osnovnih škola Grada Zenica i treće ekipno prvenstvo srednjih škola održat će se u mjesecu februaru 2024. godinu. Razlog je taj što ŠK „Čelik“ Zenica do mjeseca februara ima preveliki broj turnira koje treba organizovati.

U 29 pojedinačnih prvenstava na nivou Grada Zenica u projektu „Škola šaha – šah u škole“ za školsku 2023/2024 godinu održano je 19 pojedinačnih prvenstava osnovnih škola, devet pojedinačnih prvenstava srednjih škola i jedno pojedinačno prvenstvo Univerziteta Grada Zenica.

Prvo pojedinačno prvenstvo održano se 18.10.2023.godine. To je bilo pojedinačno prvenstvo Osnovne škole “Skender Kulenović” i pojedinačno prvenstvo Osnovne škole “Alija Nametak”. Posljednje pojedinačno prvenstvo na nivou Grada Zenica održano je 07.12.2023. godine, a to je bilo pojedinačno prvenstvo Osnovne škole “Ahmed Muradbegović” u Stranjanima.

E.Imamović/D.Marković

Foto Vedad Šestić

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno